Serghei Şoigu avertizează că armele ofensive atrag SUA şi NATO în conflictul din Ucraina

M.C.
Internaţional / 7 februarie 2023

Serghei Şoigu avertizează că armele ofensive atrag SUA şi NATO în conflictul din Ucraina

Rusia a revendicat astăzi"succese" ale recentei sale ofensive în estul Ucrainei, într-un moment în care Kievul se aşteaptă la un atac rusesc de amploare odată cu apropierea unui an de la declanşarea invaziei ruse împotriva sa şi cere Occidentului să-şi sporească şi să-şi accelereze ajutorul militar. În acest context, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a avertizat că livrările de arme ofensive occidentale către Ucraina antrenează din ce în ce mai mult SUA şi NATO în conflict, ceea ce ar putea duce la o escaladare "imprevizibilă", relatează AFP, conform Agerpres.

"La ora actuală, luptele evoluează cu succes în zonele" Bahmut şi Vugledar, a declarat Şoigu, potrivit unui comunicat publicat la finalul unei reuniuni cu înalţi responsabili din armată şi din ministerul său.

În acest sens, el a menţionat cucerirea a şapte localităţi, între care Soledar, un orăşel de lângă Bahmut, de unde forţele ucrainene s-au retras în ianuarie după lupte crâncene.

În acelaşi timp, Serghei Şoigu a avertizat Occidentul împotriva unei creşteri a ajutorului său militar pentru Ucraina, care ar putea "conduce la un nivel imprevizibil de escaladare " a conflictului.

"SUA şi aliaţii lor încearcă să prelungească conflictul cât mai mult posibil', a afirmat ministrul rus, citat de agenţia de presă rusă Interfax. 'Pentru a face asta, au început să furnizeze arme ofensive grele, îndemnând deschis Ucraina să captureze teritoriile noastre (...)", a spus Şoigu, referindu-se probabil la regiunile ucrainene anexate ilegal de Rusia la sfârşitul lunii septembrie - Doneţk şi Lugansk (est), Zaporojie şi Herson (sud).

Americanii şi europenii au decis recent să trimită tancuri grele armatei ucrainene pentru ca ea să poată contracara ofensiva rusă şi să-şi pregătească propria ofensivă.

SUA au promis de asemenea arme cu o rază de acţiune de până la 150 km, pe care Kievul le cere pentru a putea lovi departe în spatele liniei frontului depozitele de muniţii şi liniile de aprovizionare ruseşti.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut însă încă de sâmbătă că situaţia "se complică " pe front, în special în zona oraşului Bahmut, pe care promisese anterior să-l apere "cât de mult timp posibil".

Armata rusă, sprijinită de mercenari ai grupului Wagner, încearcă din vară să cucerească Bahmut, oraş în mare parte distrus şi unde cei doi beligeranţi suferă pierderi grele.

Din ianuarie, armata rusă a preluat iniţiativa pe teren şi speră să poată lua cu asalt oraşul sau să forţeze trupele ucrainene să se retragă.

Cucerirea acestui oraş ar urma să deschidă calea unei ofensive către Kramatorsk, principalul oraş din Donbas aflat sub control ucrainean.

Moscova este de asemenea în ofensivă în ultimele săptămâni la Vugledar, nord feroviar ce deserveşte sudul şi estul Ucrainei.

Kievul a afirmat marţi că ultimele 24 de ore au fost deosebit de sângeroase pentru trupele ruse, în timp ce Moscova aruncă în atacuri neîncetate zeci de mii de soldaţi şi mercenari proaspăt mobilizaţi în estul Ucrainei.

Forţele ucrainene au anihilat în ultimele 24 de ore 1.030 de ocupanţi ruşi, au incendiat 14 tancuri şi 28 de vehicule blindate, indică Statului Major ucrainean în buletinul său informativ de marţi, citat de Ukrinform.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Corecta pozitia lui Şoigu, NATO nu se mai poate ascunde sub marota "neutralitatii", iar rusii pot ataca in mod legitim orice stat din NATO care doneaza arme ucrainienilor!

    1. Katarov, salivezi la gandul polonezilor? Sunt plini de E-uri

      Doamne, esti un mare idiot…

      Atrași în conflict înseamnă profesioniști la treabă, gata cu pregătirea soldaților ucraineni, gata cu armamentul NATO de mâna a 14-a. Șoigu behăe.

      Rusii pot ataca in mod legitim doar dictatorul care isi bate joc de ei si ii trimite la moarte.

      Cu ce sa atace rusii NATO, cand ei nu sunt in stare sa lupte cu cateva sisteme Himars si Cezar ale ucrainenilor, iar de cand s-a anuntat trimiterea catorva tancuri occidentale, rusii tipa ca din gaura de sarpe? 

      Mai mare ca tine nu exista!

      Nu ma cheama Katarov si nu salivez, pt ca nu sunt cainele lui Pavlov, precum esti tu!

      n-oi fi cainele lui Pavlov dar esti mai conditionat decat o potaie.

      cat iti dau sa latri pe aici? 

    Gandire rusească primitiva.

    Ei ataca fără motiv, omoară civili si distrug infrastructura civila, dar vinovată e victima ca se apără. 

    Nu aveti ce căuta in Europa.

    Vedeti cu China ce faceti, ca aveti o gandire greșită. 

    1. United Nations Secretary General Antonio Guterres warned on Monday in a speech delivered before the 193-member UN General Assembly that the world is headed toward a "wider war" in Ukraine due to the ever-increasing risk of escalation.

      "The prospects for peace keep diminishing," Guterres said. "The chances of further escalation and bloodshed keep growing." He then sounded the alarm that "I fear the world is not sle epwalking into a wider war. I fear it is doing so with its eyes wide open." 

       

      Nu zice si secretarul ONU acelasi lucru ca si Shoigu? Ai de gand sa scuipi si pe Guterres?

      Tarile NATO gresesc oribil si incalca tratate ale ONU care interzic livrarea de arme catre zone in conflict in care ar putea fi folosite impotriva civililor. Ceea ce ucrainienii fac cu armele NATO. 

      Propagandist sovietic, cum să fie zonă de conflict ocuparea unui teritoriu străin? Rusia nu respectă granițele Ucrainei. Mai departe va zbura și din ONU.

    Domnilor recrutarea bate la usa,

    primii noi est-europenii vom lupta,

    ca sacii cu cadavre nu arata bine in occident 

    1. la IT-isti si troli rusii dau scutire asa ca poti dormi linistit

      Foarte slabut si fara argument,

      trol tip "CNN" 

      ramai la lansat zvonuri?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb