SERGIU MANEA: "După o perioadă teribilă din punct de vedere sanitar, social şi economic descoperim că 2030 este deja aici"

A.D.
Bănci-Asigurări / 11 iunie 2020

"După o perioadă teribilă din punct de vedere sanitar, social şi economic descoperim că 2030 este deja aici"

După o perioadă teribilă din punct de vedere sanitar, social şi economic descoperim că viitorul a accelerat 10 ani în 3 luni de zile, iar 2030 este deja aici, a declarat, joi, preşedinte executiv al BCR, Sergiu Manea, la cea de-a 27-a ediţie a evenimentului "Ziua Întreprinzătorilor", citează Agerpres.ro.

Sergiu Manea a spus: "Cu puţin înainte de criza COVID-19 aniversam 30 de ani de la căderea Cortinei de fier şi evoluţia României în capitalism şi democraţie. Se contura în acel moment un alt prag istoric care schimba paradigmele economiei şi societăţii, bineînţeles vorbim de Revoluţia industrială 4.0 şi începutul unei transformări profunde, bazată pe avansul tehnologiei şi pe avansul folosirii datelor în procesele de business. Indiferent cât de sofisticat sau nu este perceput business-ul respectiv. Astăzi, după o perioadă teribilă din punct de vedere sanitar, social, economic, sau poate în mijlocul unei perioade teribile, descoperim că viitorul a accelerat mai mult sau mai puţin 10 ani în 3 luni de zile, iar 2030 e deja aici. Am descoperit că tehnologia datelor înseamnă siguranţă şi convenienţă, că rezilienţa în manufactură e dată de procese industriale robotizate şi adaptative, am descoperit că bio-ingineria şi centrele de cercetare fac parte din infrastructura critică, şi în final că puterea datelor şi a informaţiilor dau rezilienţă prezentului şi poate monopol asupra viitorului".

El a afirmat că, pentru România, această transformare îndeamnă la regândirea priorităţilor strategice pentru a rămâne competitivă şi a folosi avantajele pe care le are la dispoziţie: talentul în tehnologie, abilităţile creative, spiritul competitiv, geografia.

El a menţionat: "Nu vom rata a IV-a revoluţie industrială. Nu ne vom preda viitorul şi sunt convins că antreprenorii de azi şi cei de mâine vor face tot posibilul să avem cu toţii succes. Aşadar, este necesară coagularea în parteneriat public-privat a actorilor-cheie în trei direcţii strategice: ecosistemul de educaţie, ecosistemul antreprenorial şi bineînţeles politicile publice. E de fapt sumarul celor trei piloni menţionaţi odată cu lansarea programului România Tech Nation. Romania Tech Nation ar trebui să fie, în primul rând, un impuls de transformare şi conturare a unei agende publice în acord cu priorităţile României şi contextul global".

Potrivit sursei citate, BCR derulează de trei luni de zile un program de educaţie în robotică în care s-au înscris 30.000 de copii chiar în perioada pandemiei, iar într-un an este posibil să se ajungă la circa 100.000 de copii.

"Sunt absolut convins că uitându-ne cu un ochi măcar la viitor şi încorporând modul nostru de a gândi viitorul în măsurile pe care le luăm azi vom ieşi întăriţi, vom ieşi mai flexibili, vom ieşi mai competitivi şi mai plini de succes. Noi, sistemul financiar bancar suntem parte din această soluţie şi ne dorim acest succes", a mai spus Sergiu Manea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. suntem de aceeasi parere - eu si Sergiu.

    viitorul suna chiar bine pentru Romania  

    dar dorinta mea fierbinte e sa intram in viitor scuturati de neocomunistii si neobolsevicii care ne-au pastorit cu batul in ultimii 30 de ani.

    Tara mea merita mai mult decat politicienii ultimilor 30 de ani.  

    1. Cred că ar trebui să putem la conducerea României câțiva bancheri. Ei știu cel mai bine cum să ne ia toți banii. Ne dau ceva credite pentru 40-50 de ani cu buletinul sau cu alte hârtii și apoi nu vom mai avea grija banilor pentru nu-i vom mai avea.

      Corect, in plus o mare buba la noi e pupincurismul americanesc, atat de nostim dar mai ales imbecil...

      Cand "Pe aripile vantului"e aruncat la gunoi ce pretentii am putea avea la admiratorii unchiului Sam in Romanica mioritica... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb