Serviciul Copernicus privind schimbările climatice al UE a publicat Raportul anual privind starea climei în Europa.

R.S.
Comunicate de presă / 22 aprilie

Serviciul Copernicus privind schimbările climatice al UE a publicat Raportul anual privind starea climei în Europa.

Astăzi, 22 aprilie, cu ocazia Zilei Pământului 2024, Serviciul Copernicus privind schimbările climatice al UE a publicat, împreună cu Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) a ONU, Raportul anual privind starea climei în Europa.

Bazându-se pe date şi analize ştiinţifice, raportul prezintă tendinţa alarmantă continuă de creştere a temperaturilor şi de accentuare a impactului schimbărilor climatice în întreaga Europă. 2023 a fost anul cel mai cald din istoria Europei, locuitorii săi fiind afectaţi de creşterea bruscă a numărului de zile cu stres termic extrem şi a valurilor de căldură. Aceste temperaturi ridicate au amplificat apariţia şi gravitatea fenomenelor meteorologice extreme, precum secetele, inundaţiile şi incendiile forestiere. Nivelurile precipitaţiilor au fost cu 7 % peste medie în 2023, ceea ce a dus la creşterea riscurilor de inundaţii în multe zone din Europa. Temperatura medie la suprafaţa mării în Europa a fost cea mai ridicată din istorie. Raportul subliniază, de asemenea, impactul schimbărilor climatice asupra Europei şi a societăţilor noastre în 2023, în special pierderile economice cauzate de inundaţii şi impactul stresului termic asupra sănătăţii.

Europa este continentul cu încălzirea cea mai rapidă, temperaturile crescând de aproximativ două ori mai mult decât rata medie la nivel mondial, astfel cum se subliniază în evaluarea europeană a riscurilor climatice. Raportul privind starea climei în Europa, publicat astăzi, subliniază încă o dată necesitatea ca Europa să devină neutră din punct de vedere climatic şi rezilientă la schimbările climatice şi să accelereze tranziţia noastră către o energie curată, precum şi adoptarea de măsuri cu privire la sursele regenerabile de energie şi la eficienţa energetică.

UE s-a angajat să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050 şi a convenit asupra unor obiective şi acte legislative menite să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55 % până în 2030. În aprilie 2024, Comisia a publicat o comunicare privind modalităţile de pregătire eficace a UE pentru riscurile climatice şi de consolidare a rezilienţei la schimbările climatice.

Copernicus, "ochii" Europei asupra Pământului, este componenta de observare a Pământului a Programului spaţial al Uniunii Europene. Finanţat de UE, programul Copernicus este un instrument unic prin care se analizează planeta noastră şi mediul ei, în beneficiul tuturor cetăţenilor europeni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E clar,trebuie sa ingropam in pamant cat mai mult codoi.cine nu are lopata,sa-si cumpere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb