Sfârşitul de an trebuie aşteptat cu o trusă de prim ajutor costisitoare

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Miscellanea / 13 noiembrie 2012

Sfârşitul de an trebuie aşteptat cu o trusă de prim ajutor costisitoare

Sfârşitul acestui an vine cu superoferte la "raionul" apocalipsă. Date precum 13 noiembrie, 21 sau 22 decembrie sunt foarte importante, sfârşitul acestei lumi putând să aibă loc în mai multe variante, conform specialiştilor şi mai puţin specialiştilor. Cum ne pregătim pentru apocalipsă? E o întrebare la care religia a răspuns de foarte mult timp, dar la care oamenii de ştiinţă nu prea îndrăznesc să servească explicaţii. Cum nu există o trusă pentru apocalipsă, ne mulţumim să ne pregătim cu trusa de urgenţă necesară în caz de cutremur major. Optimiştii ar putea spune că sunt prea multe variante ca un astfel de eveniment să aibă loc, pesimiştii apreciază că din atâtea posibilităţi una tot trebuie să fie pusă în scenă.

Pentru mulţi pesimişti un prim pas către apocalipsa ce va veni va fi făcut chiar astăzi, marţi 13 noiembrie, când va avea loc ultima eclipsă de Soare a lui 2012, una totală şi care va fi vizibilă în nordul Australiei şi Pacificul de Sud.

Pământul va fi lovit de radiaţii magnetice care vor atinge un nivel fără precedent a anunţat în mai multe rânduri doctorul Richard Fisher, director al diviziei de heliofizică din cadrul NASA. Exploziile solare care se vor intensifica la finele lui 2012 şi începutul lui 2013 vor provoca aceste fenomene. Exis­tă posibilitatea ca reţelele electrice să se supraîncălzească, trans­portul aerian va fi perturbat iar dispozitivele şi aparatura electronică, cele de navigare şi sateliţii majori să se oprească din funcţionare. Sistemul bancar ar fi pus la pământ instantaneu iar comunicaţiile ar dispărea şi ele. "Ştim că se apropie, dar nu ştim cât de rău va fi. Aceasta va perturba dispozitive de comunicare, cum ar fi sateliţi şi navigarea auto, transportul aerian, sistemul bancar, calculatoarele noastre, tot ceea ce este electronic. Furtuna va provoca probleme majore în întrea­ga lume. Zone mari vor rămâne fără alimentare cu energie electrică, iar refacerea infrastructurii va reprezenta un obiectiv greu de realizat, întrucât acest lucru cere timp" a declarat doctorul Fisher, într-un interviu pentru The Daily Telegraph.

Dacă previziunile NASA nu vă sensibilizează, poate Calendarul Maya are mai mult succes. "Sfârşitul timpului" va avea loc pe 21 decembrie 2012, data la care Calendarul Maya se încheie brusc. Într-un raport al Pentagonului, acest lucru este tradus prin faptul că timpul va ajunge la zero, clima se va schimba definitiv, iar ADN-ul uman va fi complet reprogramat. Din nou putem vorbi despre dispariţia actualei ordini mondiale, dar omenirea îşi continuă drumul. Conform mayaşilor, în 2012 omenirea va afla tot adevărul, conceptele actuale de timp şi spaţiu vor fi depăşite şi va avea loc trecerea spre a patra dimensiune. Practic 21 decembrie 2012 poate fi poarta de intrare într-o nouă eră, după care vom deveni telepaţi şi vom obţine calităţi paranormale. Cultura maya susţine că trăim într-un univers ciclic, existând perioade de maximă creaţie şi perioade de distrugere, pentru regenerare. Practic în 2012 se încheie un ciclu al evoluţiei şi se trece la nivelul superior, unul fără nicio legătură cu ceea ce cunoaştem astăzi. Pentru această previziune au apărut şi contraargumente. Calendare care merg până dincolo de anul 4000 sunt reprezentate pe stele din piatră din Imperiul Maya descoperite în Mexic şi Guatemala, contrazicând astfel predicţiile despre venirea apocalipsei în 2012, atribuite acestei civilizaţii, afirmă un expert mexican. "Lumea de astăzi are o viziune apocaliptică moştenită de la religia iudeo-creştină. Mayaşii nu o aveau, pentru ei nu exista sfârşitul lumii, ei aveau un sistem de numărare infinit al anilor. Putem să dormim liniştiţi, ei evocă date aflate la mai multe mii de ani în faţa noastră", a explicat într-o con­ferinţă de presă Erik Velasquez, istoric şi expert în descifrarea textelor maya.

Cum paza bună trece primejdia rea, în ce fel ne putem pregăti pentru dezastre naturale? O mână indirectă de ajutor ne-o oferă site-ul incazdecutremur.ro. Cutremurul reprezintă ameninţarea de care se tem cel mai mult compatrioţii noştri. Trusa de prim ajutor trebuie neapărat să conţină: laternă cu dinam, laternă cu baterii + baterii rezervă, radio cu dinam, fluier, mască împotriva prafului, briceag multi-funcţional, coardă din material plastic, folie de plastic cu dimensiunea de 2mx2m, hârtie de scris, pix, lista cu spitalele şi staţiile de poliţie din vecinătate, un set cu cheile casei şi un set cu cheile maşinii, o cutie cu chibrituri înfăşurată în mod etanş în folie de plastic, doi litri de apă pentru fiecare persoană, batoane de ciocolată şi cereale şi patru conserve cu peşte pentru fiecare persoană, pătură, câte un schimb de haine pentru fiecare persoană, bani, cartele pentru telefoanele publice. Trusa de prim ajutor trebuie să mai conţină şi o altă trusă, mai mică în care să avem medicamente: 2 perechi de mânuşi din latex, pansamente sterile pentru stoparea sângerării, un săpun, soluţie pe bază de iod, cremă antibiotică, cremă anti-inflamatorie şi anti-septică (pentru arsuri), şerveţele umede antiseptice, pansamente leocoplast de diferite dimensiuni, soluţie pentru spălarea ochilor, calmante de durere, laxative şi anti-diareice, medicamente pentru inimă, diabet (după caz), pilule de purificare a apei, filtru pentru purificarea apei, foarfecă, garouri pentru oprirea hemoragiilor externe. Acesta ar fi minimul. Un calcul simplu arată ca într-o casă în care locuiesc mai mult de 5 persoane, o cameră ar trebui rezervată numai pentru trusele de prim ajutor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mai, baieti, mai, mai lasati-o mai moale cu articole de panica precum asta. Daca era de Apocalipsa, venea ea de mai demult. Care e tampitul ala care poate sa creada ca stopezi apocalipsa cu leucoplastul?

    1. Dle O.D ,s-a facut dimineata.. Fenomene fizice motivate de activitatea solara au mai fost..Ei si ?? De unde naiba aveau mayasii sau alta civilizatie cu tehnologie din zona arcului cu sageti su oalei din lut posibilitatea sa faca asemenea previziuni? Sa fim seriosi. Cineva PLATESTE BINE ,pentru imprastierea elecubratiilor citate Stirea se vinde bine iar prostii casca gura...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb