SIBEX Acţiunile Feper, tranzacţionate pentru prima dată pe ATS-ul Sibex, la aproape şapte luni de la listare

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 august 2014

Pe piaţa Sibex, şedinţa de la mijlocul săptămânii a adus o premieră: tranzacţionarea acţiunilor Feper S.A, având simbolul FEP, la aproape şapte luni de la lansarea acestora la tranzacţionare. Conform datelor pe pagina web a Sibex, acţiunile Feper au fost admise la tranzacţionare în data de 31 ianuarie anul curent, pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de operatorul sibian. Prima tranzacţie înregistrată pe acest produs s-a materializat în transferarea a 106.459 de acţiuni, la un preţ de 0,05 lei/titlu, conform datelor consemnate la ora 16.15 (tranzacţiile pe ATS-ul Sibex se închid la ora 18.00). Pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Sibex mai sunt listate alte trei companii: Prodplast Imobiliare, Aro Palace şi Romradiatoare. Dintre acestea însă doar Prodplast Imobiliare a făcut până acum, obiectul unor tranzacţii.

Pe piaţa futures, prima jumătate a şedinţei a fost calmă, speculatorii pe de-o parte şi brokerii pe cealaltă fiind mai mult cu gândul la sfârşitul de săptămână prelungit, în condiţiile în care vineri 15.08 va fi zi liberă naţională iar bursa sibiană este închisă. Ca urmare, volumul derivatelor era unul redus, cu 324 de contracte, având o valoare de 4,56 milioane de lei. Pe de altă parte, deschiderea bursei de la New York şi evoluţia acesteia dinamizează de regulă şi piaţa sibiană, astfel că rămânea deschisă posibilitatea creşterii interesului speculativ în partea secundă a zilei, cum de altfel s-a întâmplat şi în şedinţa anterioară.

La ora 16.15 segmentul derivate pe indici se remarca prin cele mai multe tranzacţii. Numărul contractelor DEDJIA_RON septembrie, era de aproape 200. Preţul futures al indicelui american creştea cu 40 de puncte, la 16.555 puncte. Pe piaţa futures americană variaţiile erau de asemenea pozitive, după ce datele au indicat că vânzările de retail nu au înregistrat mişcări spectaculoase luna trecută.

Pe segmentul valutar, speculatorii interesaţi de evoluţia perechii euro/dolar au încheiat, până la ora precizată, un număr de numai 44 de contracte pe scadenţa septembrie şi 19 pe scadenţa decembrie. Moneda unică recupera teren faţă de dolar, apreciindu-se cu 0,32%, la 1,34060 USD pe termenul scurt şi cu 0,04% la 1,33850 pe termenul din iarnă.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb