SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones rămâne în teritoriu negativ

(S. N. )
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 februarie 2016

După volumul peste medie consemnat în prima şedinţă a săptămânii pe segmentul futures, a doua sesiune din februarie nu părea, după jumătate din programul de tranzacţionare, una la fel de reuşită. La ora 17.30 numărul contractelor înregistrate era de 28 iar valoarea tranzacţiilor depăşea uşor 400.000 lei.

Segmentul indicilor continua să furnizeze cea mai mare parte din tranzacţiile consemnate, prin derivatul ce are ca activ suport indicele Dow Jones. Acesta "strângea" 16 contracte pe scadenţa martie, pe fondul continuării evoluţiei descendente a cotaţiei. Conform datelor de la ora precizată, simbolul DEDJIA 16C era cotat la 16.100 puncte, în scădere cu 391 de puncte faţă de "start of day price" calculat de ATHEXClear la 16.491 de puncte. Raportat la închiderea de luni, DEDJIA 16C se deprecia cu 275 de puncte. Şi pe plan extern investitorii de pieţele de acţiuni ale lumii au pus miza de "roşu", în contextul revenirii petrolului pe scădere precum şi din cauza datelor economice neconvingătoare.

În ceea ce priveşte speculaţiile pe cursurile de schimb valutare, prima parte a şedinţei a adus 6 contracte pentru perechea euro/dolar, pe scadenţa martie. Moneda unică era estimată la 1,0949 dolari, în urcare cu 0,24% faţă de "start of day price" (1,0923 USD) şi cu 0,31% raportat la închiderea din ziua anterioară. Pe acelaşi segment al pieţei se înregistrau 5 contracte pe cursul liră sterlină/dolar, tot pe scadenţa martie. Cotaţia GBUSR 16C valora 1,4430 dolari, în scădere cu 0,27% faţă de "start of day price" (1,4449 USD). În balanţă cu cotaţia de închidere de luni, moneda din Albion pierdea 2,08%.

Pe ATS-ul Sibex se înregistrau schimburi cu 1500 de acţiuni Confecţii Vaslui iar cotaţia COVB valora 0,12 lei, în staţionare.

Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

* Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb