ZIARUL BURSA

03 februarie 2016
Ediţia din 18.09.2024
"Avem solicitări de la Fondul Proprietatea să trecem la privatizare"

"Avem solicitări de la Fondul Proprietatea să trecem la privatizare"

EMILIA OLESCUCompanii / 3 februarie 2016

(Interviu cu Dan Costescu, ministrul Transporturilor) 

"UE ne întreabă de privatizarea CFR Marfă"

"La noi, construcţia autostrăzilor a fost demarată când am început să lucrăm pe instrumente structurale"

Fondul Proprietatea solicită Ministerului Transporturilor (MT) să privatizeze unele companii din subordine, prin vânzarea pe bursă a unor pachete minoritare de acţiuni, după cum ne-a spus domnul Dan Costescu, ministrul de resort.

"Vorbim de pachete de acţiuni ale companiilor de stat pe metoda IPO. Pot fi scoase pe bursă 10-15 procente, la Aeroportul Henri Coandă şi la Portul Constanţa. Acestea sunt propunerile Fondului. Analizăm propunerea făcută, pentru că ne-am dori ca din această privatizare să obţinem bani ca să dezvoltăm companiile mari, de importanţă semnificativă în plan local şi cu impact asupra economiei naţionale", ne-a declarat domnia sa, în cadrul unui interviu.

Ethan se întoarce

CORNEL CODIŢĂEditorial / 3 februarie 2016

CORNEL CODIŢĂ

Nu ştiu cît timp liber are la dispoziţie un CEO de bancă din România, nici cît timp trebuie să acorde media, conform stassurilor de management ale firmei la care prestează, cert este însă că unii par să aibă mult....foarte mult... timp disponibil.

"Nu cedaţi în faţa presiunilor enorme şi a şantajului sistemului bancar"

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PARLAMENT A CLIENŢILOR BANCARI, DUPĂ AMÂNAREA DISCUTĂRII LEGII DĂRII ÎN PLATĂ: "Nu cedaţi în faţa presiunilor enorme şi a şantajului sistemului bancar"

A.S.Bănci-Asigurări / 3 februarie 2016

Actualizare : Patronatele bancare îi răspund deputatului Daniel Zamfir:"Nici reprezentanţii CPBR şi nici cei ai Asociaţiei Române a Băncilor nu au fost invitaţi să participe la lucrările comisiilor Senatului"

Ca urmare a declaraţiilor făcute de Daniel Zamfir potrivit cărora "Legea dării în plată a fost amânată pe motiv că băncile nu şi-au formulat un punct de vedere", reprezentantul Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR), Bogdan Preda, a făcut următoarele precizări: "Nici reprezentanţii CPBR şi nici cei ai Asociaţiei Române a Băncilor nu au fost invitaţi să participe la lucrările comisiilor Senatului care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, 2 februarie a.c.. în care înţelegem că urmau să fie discutate amendamentele propuse de iniţiator în urmă retrimiterii proiectului de lege înapoi la Parlament, pentru reexaminare, de către Preşedintele Klaus Iohannis."

Tribunalul Gorj îngheaţă cursul CHF, în două contracte de credit

BANCPOST ŞI PIRAEUS, OBLIGATE SĂ RESTITUIE CLIENŢILOR RATELE PLĂTITE ÎN PLUS  Tribunalul Gorj îngheaţă cursul CHF, în două contracte de credit

A.A.Bănci-Asigurări / 3 februarie 2016

Tribunalul Gorj a dat, luni, două decizii definitive de înghetare a cursului leu - franc elveţian (CHF) la nivelul istoric, din data încheierii contractelor de credit, şi a obligat băncile pârâte - Bancpost şi Piraeus Bank - să recalculeze ratele achitate de clienţii reclamanţi şi să le restituie sumele achitate în plus.

Curtea de Conturi: băncile private au monopol pe datoria publică guvernamentală

CERC VICIOS ÎNTRE DATORIA PUBLICĂ ŞI CONSOLIDAREA BANCARĂ Curtea de Conturi: băncile private au monopol pe datoria publică guvernamentală

ADINA ARDELEANUMacroeconomie / 3 februarie 2016

Actualizare 17:00 Precizări Ministerul Finanţelor Publice

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) precizează, prin intermediul unei note trimise redacţiei, că, potrivit calendarului anual de emisiuni de titluri de stat, ministerul a anunţat că va contracta împrumuturi în valoare de aproximativ 70 miliarde de lei pentru 2016 pentru acoperirea necesităţilor de finanţare la nivel guvernamental.

Klaus Iohannis a acceptat demisia procurorului general Tiberiu Niţu

Klaus Iohannis a acceptat demisia procurorului general Tiberiu Niţu

C.I.Politică / 3 februarie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat ieri demisia procurorului general Tiberiu Niţu. Acesta şi-a depus marţi demisia, argumentând că este un gest de reponsabilitate şi onoare în condiţiile în care numele său "este asociat în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei".

Şomajul din Germania, la minim istoric

V.R.Jurnal de criză / 3 februarie 2016

Rata şomajului din Germania a scăzut la un nou minim istoric în ianuarie, numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrând un declin peste aşteptări, conform datelor anunţate ieri de Oficiul Federal al Muncii din Berlin.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Fabrica de la Braşov a Draexlmaier va avea un director german

O.V.Companii / 3 februarie 2016 /

După ce luna trecută conducerea fabricii Draexlmaier de la Braşov a fost demisă, nemţii au luat decizia de a-l numi la conducerea fabricii pe Daniel Heymann, cel care a condus Departamentul Industrial Engineering al fabricii din oraşul braşovean...

OPINII De ce sunt în contratimp debitorii şi băncile?

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 3 februarie 2016 /

O constatare interesantă a fost postată, pe un forum: "Am pierdut câteva săptămâni să-mi aleg telefonul potrivit, am învăţat despre camerele foto, memoria optimă, rezoluţii şi capacităţi de stocare, acumulatori şi procesoare, dar când a fost...

MACRO NEWSLETTER 3 februarie 2016

MACRO NEWSLETTER 3 februarie 2016

Internaţional / 3 februarie 2016

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat a patra contracţie consecutivă în ianuarie 2016, pe fondul scăderii numărului de angajaţi, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management).

Zika a devenit "urgenţă globală"

O.D.Companii / 3 februarie 2016

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat la începutul acestei săptămâni că răspândirea virusului Zika, transmis prin înţepătura ţânţarului Aedes aegypti, constituie "o urgenţă globală de sănătate publică" deoarece poate fi corelată cu...

REVISTA PRESEI 03.02.2016

Willy HomnerRevista Presei / 3 februarie 2016

ADEVARUL 

Scandalul coloanelor oficiale l-a răpus şi pe procurorul general Tiberiu Niţu, care a demisionat

Tiberiu Niţu şi-a dat demisia, marţi, din funcţia de procuror general al României. Decizia a fost luată după ce numele acestuia a apărut...

Unemployment in Germany, at an all time low

V.R. (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 3 februarie 2016

The unemployment rate in Germany has fallen to a new all-time low in January, as the number of jobseekers fell more than expected, according to data published yesterday by the Federal Labor Office in Berlin.

"Do not give in to the huge pressure and the blackmail of the banking system"

AN OPEN LETTER TO THE PARLIAMENT BY BANK CUSTOMERS, AFTER THE POSTPONEMENT OF THE DEBATE ON THE LAW OF GIVING IN PAYMENT: "Do not give in to the huge pressure and the blackmail of the banking system"

A.S. (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 3 februarie 2016

Senators have begun their winter session with a one-week postponement of the Law on Giving in Payment, at the request of the banks' representatives, who claimed that they did not have enough time available to study the amendments.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo