SIBEX Creşterea cotaţiei futures a Dow Jones continuă

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 septembrie 2014

Pe fondul influenţei pozitive din SUA, creşterile au continuat în prima jumătate a şedinţei de joi de la Sibex, aşteptările cumpărătorilor fiind confirmate. Cu toate acestea, piaţa nu părea că a mai prins ceva viaţă, activitatea speculatorilor fiind menţinută la un nivel modest. La ora 17.00 se observau 224 de contracte cu o valoare de 3,42 milioane de lei.

Cu o zi înainte de finalizarea scadenţei septembrie, derivatul pe Dow Jones cu acest termen continua să se detaşeze de restul produselor prin volumul atras. La ora menţionată se observau 115 contracte iar cumpărătorii speculau în câştig aprecierea de 51 de puncte a Dow Jones, la 17.213 puncte, nou maxim istoric. "După ce în şedinţa de miercuri cotaţia futures de la Sibiu a DEDJIA_RON a atins o nouă valoare intra - day record, precum şi o cotaţie de închidere record, cu toţii cred că ne întrebăm cât va mai dura până ca resursele de apreciere să se epuizeze. Evoluţia din prima parte a şedinţei, de joi, când cotaţia a atins un nou punct de referinţă, a confirmat însă că, atâta timp cât piaţa de bază din SUA va alimenta cu optimism investitorii, creşterea are argumente să se menţină", a declarat un broker. În SUA, speculaţiile că FED va menţine dobânda de referinţă la nivel redus şi scăderea cererilor de şomaj au sugerat că indicii reprezentativi vor creşte pentru a treia zi la rând. La Sibex, pentru scadenţa decembrie care de mâine (n.r. - azi), va deveni cel mai apropiat orizont de plasament speculativ pe indicele american, numărul contractelor era de 20 iar cotaţia creştea cu 50 de puncte, la 17.125 de puncte.

Pe segmentul derivatelor valutare se detaşau plasamentele pe evoluţia cursului euro/dolar. Jucătorii au mizat pe moneda europeană, aceasta înregistrând o creştere de 0,17%, la 1,29060 USD, pe scadenţa decembrie, după ce miercuri valoarea sa scăzuse sub 1,29 USD. Numărul de contracte era 70.

În sectorul derivatelor pe mărfuri se specula modest pe scăderea aurului, metalul nobil fiind tranzacţionat pe scadenţa octombrie. Se observau 13 contracte SIBGOLD_RON, cotaţia unciei depreciindu-se cu 3 dolari la 1220 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb