Pe piaţa futures de la Sibiu, primele două şedinţe din septembrie au adus un total de 103 de contracte, semnalând o uşoară creştere a volumului. În ultima şedinţă (n.r. - 2.09 2016) s-au înregistrat 54 de contracte cu o valoare ce a depăşit uşor 650.000 lei.
Derivatele cele mai căutate în ultima sesiune a săptămânii trecute au fost cele pe Dow Jones cu 31 de contracte, participanţii revenind la sentimente mai bune faţă de acest instrument, după ce, în ultimele şedinţe, volumul fusese foarte redus. Pe scadenţa septembrie s-au contabilizat 27 de contracte. Simbolul DEDJIA 16I a înregistrat o apreciere de 45 de puncte faţă de "start of day price"[1], închizând la 18.480 de puncte. Pentru scadenţa decembrie, identificată prin simbolul DEDJIA 16I, s-au consemnat doar 4 contracte, iar cotaţia a pierdut 102 puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, închizând la 18.426 puncte.
Derivatul pe preţul aurului a avut o prezenţă destul de bună în joc, cu 18 contracte pe scadenţa octombrie. Preţul futures al aurului s-a apreciat consistent, cu 15,5 dolari faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare[1], închizând la 1325,3 USD. Faţă de cotaţia de la închiderea de joi, metalul nobil a acumulat 12,8 dolari.
Pe segmentul valutar s-au înregistrat 5 contracte euro/dolar pe scadenţa septembrie, Moneda unică a fost cotată pentru termenul din această lună la 1,1213 dolari, marcând o creştere timidă de numai 0,03% faţă de "start of day price".
[1] preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.