SIBEX Preţul futures al aurului rămâne sub semnul taurului

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 mai 2016

După o serie de şedinţe caracterizate de mai multă implicare din partea participanţilor, sesiunea de la mijlocul săptămânii se anunţa una pe aceeaşi linie. Concret, după jumătate din programul de tranzacţionare, se înregistrau 35 de contracte futures, cu o valoare de aproape 286.000 lei, partea secundă a zilei putând chiar să amplifice ritmul plasamentelor, în funcţie de evoluţia de pe piaţa americană.

Preferatul speculatorilor continua să fie derivatul pe preţul aurului care, conform datelor de la ora 17.15, totaliza 20 de contracte pe scadenţa iunie. După scăderea de marţi, simbolul GOLD 16F evolua de această dată pe "verde" şi era cotat la 1279 de dolari/uncie, cu 10,7 dolari în plus faţă de cotaţia de referinţă pentru des-chiderea şedinţei de tranzacţionare(1) cifrată la 1296,3 dolari. În raport cu închiderea de marţi, cotaţia unciei câştiga 12 dolari. Şi pe piaţa futures din SUA aurul evolua pe plus, revenindu-şi după ce metalele preţioase coborâseră marţi la minimul din ultimele două săptămâni. Totodată, unii analişti consideră că investitorii ar trebui să ia în considerare luarea de poziţii pe cumpărare, întrucât aurul a intrat pentru o perioadă lungă sub semnul taurului.(n.r. - creştere).

Pentru simbolul DEDJIA 15F (n.r. - scadenţa iunie) se înregis-trau 14 contracte, iar acesta era cotat la 17.763 de puncte, după o scădere de 203 puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 17.966 de puncte. Raportat la nivelul consemnat la închiderea de marţi, se înregistra o depreciere de numai 9 puncte.

Se mai observa un contract pe perechea euro/dolar pe scadenţa iunie, moneda unică fiind estimată la 1,1407 USD, cu 0,10% în plus faţă de "start of day price" (1,1396 USD).

Pe ATS-ul administrat de bursa sibiană nu se înregistrau tranzacţii.(2)

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

(2) Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb