SIBIU Speculaţiile pe cumpărare, câştigătoare pe futures

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 mai 2010

Evoluţia din penultima sesiune a săptămâ­nii a stat sub semnul "verdelui" creşterile cotaţiilor soldându-se cu atragerea speculatorilor către strategiile pe cumpărare. După nivelul mediu din ziua precedentă, lichiditatea a rămas în aceeaşi zonă fiind încheiate, până la ora 17:15, circa 5800 contracte a căror valoare s-a cifrat la aproape 17 milioane lei.

DESIF 5 s-a remarcat cu 4,85 milioane de acţiuni transferate. După ce au încasat în conturi dividendul de 0,16 lei/acţiune, speculatorii long de pe DESIF5 au beneficiat de un traseu pozitiv pe toate scadenţele. Plasamentele au fost foarte intense în special pe scadenţa iunie, "jucătorii" exploatând creşterea de 1,16% care a dus preţul de cotare la 1,6701 lei.

Sesiunea a reconfirmat şi interesul pentru derivatul pe indicele american Dow Jones care, tot la ora 17;15, se situa la circa 700 de contracte, majoritatea încheiate pe termen scurt, unde tot speculaţiile pe cumpărare au fost net câştigătoare, pe fondul corelării cu evoluţia de miercuri de pe bursa americană, confirmată şi de deschiderea din şedinţa de joi.

Interesul pentru piaţa derivatelor valutare a fost unul mediu, moneda unică scumpindu-se faţă de leu, pentru toate scadenţele. Euro a fost cotat pentru iunie la 4,18 lei, în avans uşor cu 0,33 bani. Pentru decembrie 2010 moneda unică a crescut mai puternic, cu 1,78 bani, la 4,24 lei. Numărul contractelor EURO/RON realizate a fost de aproape 300.

În piaţa acţiunilor au fost transferate 17.762 de titluri ale bursei sibiene, pe fondul unei creşteri spectaculoase de 6,8% a cotaţiei SBX, până la 1,88 lei/acţiune.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17.15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor DEDJIA, datorită programului de tranzacţionare prelungit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb