SIBIU Volum record pe drepturile de preferinţă ale Bursei din Sibiu

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 septembrie 2010

Segmentul spot a fost "vedeta" mijlocului de săptămână, participanţii realizând tranzacţii cu toate instrumentele disponibile în cadrul acestuia. Cap de afiş au fost drepturile de preferinţă Sibex care au înregistrat un nou volum record de aproape 650.000 drepturi tranzacţionate la preţuri între 0,21 şi 0,2 lei pe acţiune. Cotaţia de la închidere a fost de 0,2 lei/drept, în scădere cu un ban. Atingerea acestui volum a venit în condiţiile în care drepturile de preferinţă SBX se mai pot tranzacţiona doar până la finalul lunii curente, data limită fiind 30 septembrie. Astfel, deţinătorii de drepturi care nu doresc să participe la majorarea capitalului social al Bursei din Sibiu s-au grăbit să le valorifice în bani, în timp ce participanţii interesaţi de acumularea de acţiuni Sibex prin participarea la majorarea capitalului, au fost activi la cumpărare. În acelaşi timp, o activitate crescută s-a consemnat şi pe piaţa acţiunilor SBX unde volumul transferat a fost 211.780 titluri. Cotaţia SBX a crescut cu 4,38% ajungând la 4,3 lei/acţiune. Pe sistemul alternativ de tranzacţionare, acţiunile PPLI se menţineau la 2,5 lei/titlu, volumul fiind de doar 208 acţiuni.

Pe segmentul futures, sesiunea a adus variaţii mixte, lichiditatea reducându-se comparativ cu ziua precedentă. Cu circa o oră şi jumătatea înaintea închiderii de la ora 19:00 se puteau observa circa 3600 contracte, cu o valoare de 14 milioane lei.

Derivatele pe acţiunile SIF5 Oltenia au avut o evoluţie preponderent ascendentă observându-se aprecieri pentru trei din cele patru scadenţe disponibile.

Pe segmentul mărfurilor, cotaţia unciei de aur a evoluat corelat cu pieţele externe, unde preţul aurului a atins miercuri, pentru a zecea oră în ultimele 12 sesiuni, un nou maxim istoric.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor datorită programului de tranzacţionare prelungit până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb