SIE:  Nu există niciun fel de sincopă sau deficienţă în relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis

George Forcoş
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2016

Nu există niciun fel de sincopă sau deficienţă în relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis

Serviciul de Informaţii Externe a comunicat astăzi, că "nu există niciun fel de sincopă sau deficienţă în relaţia instituţională dintre SIE şi Preşedintele României sau Administraţia Prezidenţială", potrivit Hotnews. Reacţia SIE vine la scurt timp după ce Preşedinţia a emis, joi după-amiază, un comunicat în care a respins informaţiile publicate joi de Evenimentul Zilei, potrivit cărora Klaus Iohannis ar fi refuzat să semneze un "ordin executiv" al SIE prin care romanul răpit în Burkina Fasso ar fi putut fi eliberat.

"Nu există nici un document care să se numească «Ordin executiv» aşa cum nu există nici măcar conceptul de «ordin executiv», cu atât mai puţin prevăzut de legislaţia naţională sau ordinele interne că principalul document care guvernează relaţia dintre Preşedintele României şi serviciile de informaţii, fiind modalitatea legală prin care acestea pot iniţia operaţiuni speciale", a transmis SIE, potrivit sursei citate cu referire la informaţiile conform cărora preşedintele Iohannis ar fi refuzat să semneze un astfel de document, prin care ar fi putut autoriza o operaţiune specială, în termeni legali, pentru recuperarea cetăţeanului român răpit în Burkina Fassom, informaţie publicată de cotidianul Evenimentul Zilei.

"Activitatea SIE este organizată şi coordonată de CSAT, prezidat de Preşedintele României, atribuţiile CSAT fiind cele precizate în Legea nr. 415/ 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare al Ţării. Situaţia cetăţeanului român răpit este gestionată de Celulă de criză interinstituţională, convocată de MAE, constituită conform Metodologiei de comunicare şi acţiune pentru instituţiile şi autorităţile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de atacuri teroriste în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în afara teritoriului României, aprobată de CSAT în 03.04.2013. Unica autoritate care este abilitată să comunice public pe această tema, atunci când/ dacă apreciază oportun, este Celulă de criză", a mai comunicat joi SIE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb