Siegfried Mureşan cere ca statele membre UE să sprijine Republica Moldova în investigarea fraudei bancare

S.B.
Miscellanea / 11 februarie 2022

Siegfried Mureşan cere ca statele membre UE să sprijine Republica Moldova în investigarea fraudei bancare

Deputatul european Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova, solicită o mai mare cooperare între ţările membre ale Uniunii Europene şi Republica Moldova în investigarea fraudei bancare, astfel încât banii care au dispărut din băncile moldoveneşti să poată fi recuperaţi mai repede, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Acest lucru este prevăzut în amendamentele depuse aseară de eurodeputatul Siegfried Mureşan împreună cu preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul parlamentar "Euronest", Andrius Kubilius, şi cu vicepreşedintele Delegaţiei Parlamentului la "Euronest", Andrzej Halicki, la Proiectul de raport al Parlamentului privind implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Deputatul european mai cere ca Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene să adopte, fără întârziere, noua asistenţă macro-financiară de 150 de milioane de euro propusă de Comisia Europeană pentru Republica Moldova la începutul acestui an. De asemenea, conform amendamentului depus, Comisia Europeană trebuie să asigure Republicii Moldova suficient sprijin tehnic pentru a putea implementa în mod adecvat reformele necesare acordării ajutorului financiar.

Un alt lucru important prevăzut în amendamentele semnate este ca Uniunea Europeană să ofere, în viitorul apropiat, un statut preliminar de aderare europeană pentru Republica Moldova. Prin acest statut, asemănător celui pe care îl are Norvegia, Republica Moldova ar deveni membru al pieţei unice europene, ca etapă preliminară în procesul de aderare la UE.

"Există acum, la Chişinău, o majoritate politică proeuropeană care a arătat că vrea şi poate să accelereze reformele prevăzute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

De aceea, prin acest raport, trebuie să arătăm clar că Parlamentul European observă aceste eforturi şi că suntem dispuşi să ajutăm şi mai mult Republica Moldova în dorinţa de a implementa reformele necesare pentru apropierea de Uniunea Europeană şi pentru creşterea nivelului de trai al oamenilor.

Dorim, în acelaşi timp, să încurajăm şi celelalte instituţii europene, precum şi statele membre să crească sprijinul pentru Republica Moldova şi pentru cetăţenii săi", a declarat deputatul european Siegfried Mureşan după depunerea amendamentelor.

Pentru a fi adoptat, proiectul de raport privind implementarea Acordului de Asociere dintre UE şi Republica Moldova, cu tot cu amendamentele depuse de deputaţii europeni, trebuie să fie votat mai întâi în Comisia pentru afaceri externe, apoi în sesiunea plenară a Parlamentului European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb