SIF Moldova a investit într-o fermă de afine

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 6 mai 2015

Conducerea SIF Moldova a anunţat, ieri, că a investit în societatea Agrointens pentru achiziţia unei mari ferme de cultură intensivă a afinelor din ţara noastră. Tranzacţia a presupus achiziţia fermei de afine şi transferul de business în valoare totală de 2,54 milioane euro, potrivit unui raport transmis BVB.

Conducerea SIF Moldova a precizat: "Plăţile se desfăşoară în mai multe tranşe, cu finalitate în luna noiembrie 2015. În data de 30.04.2015 s-a plătit tranşa 1 în valoare de 1,196 milioane euro, iar ultima tranşă se va plăti sub condiţia suspensivă a îndeplinirii unor indicatori de performanţă referitor la producţia agricolă a anului 2015".

Sursa finanţării pentru această achiziţie a fost un aport al SIF Moldova de 1,625 milioane euro la capitalul social al Agribusiness Capital SA, iar restul de plată se va finanţa din surse proprii ale SIF Moldova sau atrase, după caz. SIF Moldova deţine 99,98% din capitalul social al Agribusiness Capital SA, care, la rândul său, deţine 99,90% din capitalul social al Agrointens SRL.

Cătălin Iancu, administrator executiv al SIF Moldova şi director coordonator al proiectului, a declarat: "Încheierea acestei tranzacţii reprezintă un punct de cotitură pentru SIF Moldova, investiţiile în firme specializate din domeniul agribusiness reprezentând una din priorităţi. Agrointens intră pe un segment de piaţă cu un potenţial ridicat de creştere, iar cu suportul SIF Moldova va deveni unul din jucătorii importanţi din acest sector de activitate".

Conform sursei citate, investiţia descrisă se încadrează în "Programul de activitate 2015" şi în "Declaraţia de politici investiţionale 2014-2018" a SIF Moldova, care prevăd pentru dezvoltarea potenţialului de performanţă a portofoliului şi valorificarea oportunităţilor ivite pe piaţa de profil, o abordare a investiţiilor cu capital privat, concretizate prin dezvoltarea de oportunităţi de afaceri prin intermediul unor vehicule investiţionale specializate şi listarea acestora pe un sistem alternativ de tranzacţionare, cu respectarea prevederilor legale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb