SIF Muntenia a primit un pachet de 0,67% din acţiunile Erste pentru 3% din BCR

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2011

SIF Muntenia a primit un pachet de 0,67% din acţiunile Erste pentru 3% din BCR

SIF Muntenia (SIF4) a primit un pachet de 0,67% din acţiunile Erste Bank (EBS) în schimbul a 3% din capitalul Băncii Comerciale Române (BCR), în conformitate cu prevederile contractului de aport în natură.

Astfel, SIF a renunţat la 324,87 milioane de acţiuni BCR în schimbul a 2,53 milioane de acţiuni Erste, care sunt evaluate la 27 milioane de euro, la ultima cotaţie de miercuri de la Bursa din Viena.

SIF Muntenia (SIF4) a anunţat la jumătatea lunii octombrie că va ceda în acest an 3,77% din acţiunile BCR, mai mult de jumătate din pachetul de 6% deţinut la bancă, şi va primi în schimb 70,1 milioane lei (16,2 milioane euro) şi titluri Erste.

Preţul acţiunilor băncii austriece au scăzut dramatic de la data semnării contractului, pachetul de 2,5 milioane de acţiune Erste fiind evaluat atunci la 43 milioane euro, informează Mediafax.

Societatea mai are de încasat în acest an 70,1 milioane lei pentru pachetul de 0,78% din acţiunile BCR.

Erste va emite noi acţiuni pentru a le acorda SIF Muntenia, dar în prezent, pachetul pe care SIF Muntenia urmează să îl primească reprezintă 0,67% din capitalul Erste. Dacă Erste nu va emite noi acţiuni în schimbul titlurilor preluate la BCR de la SIF Muntenia, grupul austriac va transfera acţiuni proprii existente deja către societateta de investiţii financiare.

SIF Muntenia a încheiat, la începutul lunii octombrie, un contract prin care are dreptul să ceară Erste să îi cumpere res-tul de acţiuni BCR în următorii doi ani. Societatea poate vinde câte cel mult 25% din acţiunile Erste dobândite imediat după primirea lor şi la intervale de 6, 12 şi 18 luni. După primele 18 luni, res-tricţia va fi ridicată.

SIF Banat-Crişana (SIF1) a anunţat miercuri că a primit de la Erste Group 50,72 milioane de lei (11,6 milioane euro) şi un pachet de 0,45% din acţiunile băncii austriece, în schimbul a 2,63% din BCR.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb