SIF Muntenia şi Sea Container Services vor derula o ofertă de preluare a Şantierului Naval Orşova

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Companii / 30 ianuarie

SIF Muntenia şi Sea Container Services vor derula o ofertă de preluare a Şantierului Naval Orşova

English Version

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat documentul de ofertă publică de preluare obligatorie a companiei Şantierul Naval Orşova (SNO), iniţiată de Sea Container Services şi SIF Muntenia (SIF4), coform unui raport al supraveghetorului pieţei noastre de capital publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oferta, ce se va derula în perioada 1 - 14 februarie, este lansată pentru circa un milion de acţiuni SNO, echivalentul a 8,8% din producătorul de nave fluviale, la preţul de 5,1 lei pe acţiune, sub cel din piaţă de la finele săptămânii trecute, de 5,75 lei.

La finele lunii noiembrie a anului trecut, Sea Container Services şi SIF Muntenia au notificat piaţa că, în urma încheierii unui acord de cooperare până la finele lunii aprilie a acestui an, deţin împreună 91,2% din Şantierul Naval Orşova, Sea Container Services având aproape 50% din companie iar SIF-ul 41,2%.

Sea Container Services a cumpărat pachetul de acţiuni SNO de la Transilvania Investments, la jumătatea lunii noiembrie 2023 pentru circa 29,1 milioane de lei. Tranzacţia a avut loc în piaţa "deal" la preţul unitar de 5,1 lei, cu 11,3% sub referinţa din piaţa "regular".

Tot în acea zi, SIF Muntenia ajunsese la o deţinere de 41,2% din Şantierul Naval Orşova, după ce achiziţionase pachetul de 28% din societate deţinut de Infinity Capital Investments, tot la preţul de 5,1 lei pe titlu, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 16,3 milioane lei. Lion Capital controlează SIF Muntenia, prin administratorul SAI Muntenia Invest, fapt recunoscut de Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar în realitate şi conducerea Infinity Capital Investments, pe care a impus-o în urmă cu trei ani.

Sea Container Services (fostă Property Development) a fost înfiinţată în anul 1998, începându-şi activitatea ca operator de mărfuri containerizate, ulterior diversificând-şi gama de servicii prestate în Portul Constanţa, între care operaţiuni de descărcare/încărcare a mărfurilor pe nave maritime şi fluviale, vagoane feroviare şi auto, depozitare mărfuri, manipulare, etc.

Conform publicaţiei Ziua de Constanţa, asociaţii Sea Container Services sunt: Stone Group SRL reprezentată de Codruţa Dana Bogatu şi Dumitru Teşeleanu - 50% şi Lenuţa Pilcă şi Marius Făinărea câte 25% fiecare, compania fiind administrată de Ion Dumitru.

Potrivit Replica Online, cei menţionaţi fac parte din aşa-numita "grupare a vameşilor", foşti vameşi din Constanţa reprofilaţi în oameni de afaceri. "Gruparea vameşilor" este activă de circa un deceniu şi jumătate, timp în care membrii săi au avut şi probleme penale, o parte din ei fiind reţinuţi sau arestaţi în dosare grele de corupţie, menţionează sursa citată.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Şantierul Naval Orşova a raportat o cifră de afaceri de 81,8 milioane lei, cu 87% peste cea din intervalul ianuarie-septembrie 2022, în vreme ce profitul net s-a ridicat la aproape patru milioane de lei, faţă de o pierdere de 2,3 milioane lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb