SIF Oltenia împrumută 30 milioane lei de la Banca Transilvania, pentru plata dividendelor

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iunie 2020

SIF Oltenia (SIF5) a semnat cu Banca Transilvania (TLV) un contract de credit pentru suma de 30 milioane de lei, cu scadenţa la data 25 decembrie 2020, banii urmând a fi utilizaţi pentru plata dividendelor către acţionari, se arată într-un raport al societăţii remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

SIF-ul din Craiova va distribui, începând cu 1 iulie, dividende în sumă de 52,21 milioane de lei, echivalentul a circa 46% din profitul net înregistrat în 2019, dividendul pe acţiune fiind de 0,1 lei, conform datelor prezentate pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

De asemenea, dividendele neîncasate pentru exerciţiile financiare 2016 (până la finele zilei de 30 octombrie 2020), 2017 şi 2018 vor fi plătite în continuare, odată cu dividendul anului 2019, se arată într-un raport al societăţii din data de 18 iunie a acestui an.

Distribuţia de dividende din profitul anului trecut vine în urma deciziei acţionarilor din data de 28 aprilie.

De menţionat că la acea dată, la sediul societăţii din Craiova au avut loc două adunări ale acţionarilor, în condiţiile în care o serie de acţionari ai SIF Oltenia, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

Astfel, atunci au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF5, una în interiorul clădirii SIF-ului, prezidată de preşedintele Tudor Ciurezu şi alta în afară, condusă de vicepreşedintele Cristian Buşu.

La cea prezidată de Tudor Ciurezu, ce a avut un cvorum de 46,09%, au fost aprobate toate punctele aflate iniţial pe ordinea de zi, între care distribuţia de dividende, propuneri ce însă au fost respinse în cadrul adunării adunării conduse de Cristian Buşu‚ al cărei cvorum a fost de 30,54%.

În aceste condiţii, deciziile adunării prezidate de Ciurezu au fost contestate în instanţă, Tribunalul Dolj respingând într-o primă fază cererile conexe formulate de SIF Muntenia, SIF Banat-Crişana, SAI Certinvest şi trei fonduri de investiţii pe care societatea le administrază, de suspendare prin ordonanţă preşedinţială a executării hotărârilor, până la soluţionarea cererii formulată de SIF Muntenia prin care se solicită constatarea nulităţii absolute a hotărârilor respective.

La finele lunii mai, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) al SIF Oltenia era de 3,1987 lei, ceea ce la raportat la preţul de închidere al acţiunii SIF5 de ieri, de 2,11 lei, oferă un discount de tranzacţionare de circa 34%.

Valorea de piaţă a SIF-ului din Craiova este de 1,224 miliarde lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu cred ca a mai fost vreun SIF CARE SA ÎMPRUMUTE BANI PENTRU PLATA DIVIDENDELOR. Cred ca trebuie sa închidă și sa plece acasă întrucât presupun ca dacă n-au bani de dividende nu au nici de investiții pe piața de capital.

    1. imprumut pentru dividende. nu apare la ce dobinda au luat banii. orisicit, 30 milioane cu 7-8% pentru 180 zile, tot costa peste 1,000,000 lei imprumutul. are sifonul ceva plasament din care face mai mult de atit in urmatoarele 180 zile dupa 30 miliiane, altfel de ce sa imprumte banii?

    Bravo !!! Ciurezu manager de success!!!

    Votati in continuare baieti! Sa vedem toti micii actionari cum raman ei frumos cu actiunile in mana si cu Ciurezu sa le cante prohodul.  

    cum e posibil sa angajezi datorii la dimensiunea asta, indifierent de motiv, prin hotarire de CA? BT i-a luat gaj la SIF bucata de portofoliu pentru acesti bani. E ca si cum ai tranzactiona in marja Ciurezule, daca nu ai 30.000.000 la iarna, te executa banca ca pe ultimul drojdier. eu am firma, dar nu ma imprumut sa iau dividend. nu-mi aprob dividend daca n-am cash in banca suma respectiva. ce-i dementa asta?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb