SIF "Transilvania" vrea să intre pe piaţa taximetriei aeriene

Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov
Piaţa de Capital / 14 iunie 2010

Societatea de Investiţii Financiare (SIF) "Transilvania" se află în discuţii avansate cu o companie de consultanţă pentru realizarea unui plan de afaceri privind realizarea unei companii de servicii de taximetrie aeriană. Ideea nu este nouă, ci s-a mai aflat în discuţia board-ului SIF "Transilvania" în urmă cu trei ani, când economia mergea mai bine. Proiectul a fost, însă, abandonat pentru o perioadă după apariţia crizei, dar a fost reluat odată cu intenţia de a ieşi din acţionariatul "IAR" Ghimbav şi al companiei "Construcţii Aeronautice".

Floriean Firu, prim-vicepreşedinte al SIF "Transilvania", ne-a declarat că, "în urmă cu trei ani, era o idee care suna foarte frumos şi era foarte profitabilă, mai ales că nu erau costurile foarte ridicate". Conducerea SIF "Transilvania" aşteaptă rezultatele studiului companiei de consultanţă privind oportunitatea afacerii şi business-planul, după care se va trece la realizarea investiţiei propriu-zise care ar putea fi dezvoltată în zona Ghimbav.

Preşedintele SIF "Transilvania", Mihai Fercală, a anunţat, luna trecută, că societatea pe care o conduce este interesată să renunţe la acţiunile deţinute în companiile "IAR" şi "Construcţii Aeronautice" din Ghimbav. Domnia sa a explicat: "Vrem să ieşim din acţionariatul acestor companii. Vom propune statului fie un schimb de acţiuni pentru a ne majora participaţia în alte societăţi la care avem interes, fie vom solicita o modulizare a companiilor, astfel încât, în schimbul participaţiilor noastre, să obţinem un teren pe care să putem dezvolta o societate cu acelaşi profil - construcţii aeronautice, piese de elicoptere, avioane, etc".

Fercală a mai spus că o astfel de societate ar putea avea aproximativ 100 - 200 de angajaţi, dar că nu poate face publică strategia companiei în acest sens, deoarece "ţine de bucătăria internă a negocierilor pe care le vom purta cu statul în acest sens".

SIF "Transilvania" deţine sub 5% din acţiunile celor două companii, controlate de Ministerul Economiei cu peste 60%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O idee interesanta! SIF3 are viziune si gandire perspectivala. Sa speram ca ii vor urma exemplul si celelalte SIF-uri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7199
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3386
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9783
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.7229

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb