SIF Transilvania vrea să modernizeze Restaurantul Panoramic de pe muntele Tâmpa

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 martie 2017

SIF Transilvania vrea să modernizeze Restaurantul Panoramic de pe muntele Tâmpa

SIF Transilvania, prin intermediul companiei Aro Palace, intenţionează să investească în modernizarea Restaurantului Panoramic de la Tâmpa, dar încearcă să ajungă la un acord cu compania Ana Teleferic, cea care operează telecabina care face legătura între oraş şi vârful muntelui Tâmpa, aflat în mijlocul Braşovului. "Noi vrem să investim în el, pentru că de fiecare dată când am încercat să îl vindem au fost doritori, dar când i-am întrebat dacă au cum să facă aprovizionarea şi să îşi ducă clienţii au dat înapoi", a declarat Mihai Fercală, preşedintele-director general al societăţii de investiţii financiare.

Potrivit lui Fercală, în ultimii ani au avut loc mai multe discuţii cu reprezentanţii Ana Teleferic, ultima variantă fiind încheierea unui acord prin care angajaţii Panoramic să se poată folosi de telecabină atât pentru aprovizionare, cât şi pentru atragerea de clienţi. "Eu nu pot să investesc în acel restaurant dacă nu va aduce bani, pentru că mă dau acţionarii afară", mai spune Fercală.

Acesta a mai spus că în urmă cu câţiva ani George Copos ar fi fost dispus să vândă telecabina, dar "preţul ni s-a părut unul enorm". Potrivit surselor noastre, preţul solicitat de Copos era de circa 4 milioane de euro.

Compania Aro Palace, deţinută de George Copos, a încercat de mai multe ori în ultimii trei ani să vândă restaurantul situat la o altitudine de 960 de metri, dar din cauza accesului greoi nu a reuşit să îl vândă nici dacă a redus preţul de pornire al licitaţiei de la 1,16 la 1,04 milioane de euro.

Copos: "Avem în plan investiţii de 500.000 de euro la telecabine"

Omul de afaceri George Copos susţine că anul acesta compania Ana Teleferic, care face parte din grupul de firme Ana, are în plan investiţii de 500.000 de euro la sistemele de transport pe cablu operate în Braşov şi Poiana Braşov. "Vrem să încheiem un contract cu Siemens pentru automatizare", a mai spus Copos.

La rândul său, Ion Rufa, directorul Ana Teleferic, a spus că sunt în plan investiţii, dar mai mici, de 250.000 de euro.

Compania Ana Teleferic are ca obiect principal de activitate transportul turistic pe cablu din Braşov şi Poiana Braşov. Cifra de afaceri a companiei a fost în 2015 de 14,095 milioane de lei (aproximativ 3,15 milioane de euro), aproape dublu faţă de anul anterior, când aceasta era de doar 8,94 milioane de lei. Profitul a crescut însă de 9 ori, de la 401.608 lei la 3,660 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Aro Palace NU e detinuta de Grorge Copos . Ana Teleferic este a lui Copos ! Atentie la redacatare !

    1. Ce mai tura vura , dupa ce acest JNAPAN a DEVASTAT Poiana Brasov, cu directa contributie a ESCROCULUI penetecedist Radu Sarbu acum , in cardasie cu fercala santajeaza si Brasovul ! Asa ne trebuie ca nu l-am bagat la beci la timp pe acest nenorocit ce a pangarit orice , oriunde !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb