Siguranţa operaţiunilor petroliere offshore, reglementată de Senat

Diana Popescu
Politică / 19 aprilie 2016

Propunerea legislativă privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore prin care se înfiinţează Autoritatea Competentă de Reglementare a acestor operaţiuni la Marea Neagră a fost adoptată, astăzi, de Senat, potrivit unor surse din presă.

Actul normativ iniţiat de deputaţii Lucian Nicolae Bode (PNL), Iulian Iancu (PSD), Gheorghe Marin (PSD), Răzvan Mironescu (PNL) a fost adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 88 de voturi pentru.

Legea care transpune legislaţia comunitară reglementează cerinţele minime necesare pentru prevenirea eventualelor accidente majore şi de limitare a consecinţelor unor accidente ce vizează operaţiunile petroliere din zona de responsabilitate a României la Marea Neagră.

Prin proiect se stabilesc obiectul, domeniile de aplicare şi definiţiile cu care se operează, principiile de gestionare a riscurilor privind operaţiunile petroliere offshore, considerentele de siguranţă şi mediu cu privire la acordurile petroliere, răspunderea de mediu.

Potrivit propunerii, se instituie funcţionarea unei Autorităţi Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, autoritate administrativă, de specialitate, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, i se stabilesc atribuţiile şi modul în care interacţionează cu alte autorităţi competente din domeniu, conform sursei citate.

"Accidente majore legate de operaţiunile petroliere offshore pot avea consecinţe devastatoare şi ireversibile asupra mediului marin şi de coastă, precum şi efecte negative semnificative asupra activităţilor economice de coastă. Deoarece există riscuri semnificative de producere a unui accident major în cadrul operaţiunilor petroliere offshore, se doreşte ca prin reducerea riscului de poluare a apelor offshore, prezenta lege să contribuie la asigurarea protecţiei mediului marin şi la atingerea sau menţinerea unei stări ecologice bune până în 2020", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Iniţiatorii argumentează, în expunerea de motive, "necesitatea unei legislaţii specifice pentru a asigura diminuarea pericolelor majore care sunt legate de industria offshore a petrolului şi gazelor naturale, în mod special de siguranţa privind procesele, izolarea hidrocarburilor în condiţii de siguranţă, integritate structurală, prevenirea incendiilor şi exploziilor, evacuarea, salvarea şi limitarea impactului asupra mediului, rezultate în urma unui accident major".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb