SIMON PETERS, ANALIST ETORO:  "Bitcoin atinge 21.000 de dolari pentru prima dată din septembrie"

F.D.
Bănci-Asigurări / 7 noiembrie 2022

Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor

Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor

Bitcoin a ajuns la peste 21.000 de dolari săptămâna trecută pentru prima dată de la începutul lunii septembrie, scăzând astfel corelarea sa cu acţiunile de tehnologie. Criptoactivul a început săptămâna sub 20.500 de dolari, coborând pentru scurt timp sub 20.000 de dolari miercuri, înainte de a se ridica la peste 21.000 de dolari în weekend. În prezent, Bitcoin se tranzacţionează din nou puţin sub 20.500 de dolari, spune Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Între timp, Ether şi-a consolidat poziţia la pragul de peste 1.500 de dolari atins la sfârşitul lunii octombrie. Criptoactivul s-a menţinut deasupra nivelului de referinţă în cea mai mare parte a săptămânii trecute, scăzând doar pentru scurt timp miercuri. La fel ca şi bitcoin, s-a redresat în weekend, ajungând la peste 1.625 de dolari. În prezent, se află din nou într-un interval de tranzacţionare puţin peste 1.500 de dolari.

JPMorgan face prima tranzacţie DeFi

Una dintre cele mai mari bănci de investiţii, JPMorgan, a anunţat succesul primei sale tranzacţii transfrontaliere DeFi, realizată pe un blockchain public. Tranzacţia a fost realizată prin intermediul unui program pilot al Autorităţii Monetare din Singapore (MAS), care explorează posibilităţile DeFi în cadrul unui ecosistem financiar mai larg, arată sursa citată.

Tranzacţia reprezintă un moment de referinţă pentru DeFi. Implicarea unor instituţii atât de mari din mainstream nu este o performanţă mică şi evidenţiază potenţialul de aplicabilitate în întregul sector financiar. Tranzacţia a fost realizată pe reţeaua Polygon de tip layer-2 a Ethereum, cu o versiune modificată a protocoalelor de contracte inteligente ale Aave. Tranzacţia a implicat dolari singaporezi şi yeni japonezi tokenizaţi, cu simularea cumpărării şi vânzării de obligaţiuni guvernamentale tokenizate.

În timp ce o mare parte a pieţei a fost perturbată de volatilitatea preţurilor, acesta este genul de activitate liniştită, dar cu o influenţă enormă, care se desfăşoară în fundal. Marile instituţii nu şi-au ţinut în loc planurile privind cripto şi DeFi în ciuda volatilităţii - în unele cazuri, chiar au mers mai departe datorita ei, cu evaluări ale preţurilor la niveluri mai atractive.

A fost dezvăluită o nouă etapă a roadmap-ului Ethereum

Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a dezvăluit "The Scourge" - o nouă piatră de hotar pentru dezvoltarea Ethereum. După ce a fost finalizată recent "The Merge", drumul Ethereum constă acum în: The Surge, The Scourge, The Verge, The Purge şi The Splurge.

În ceea ce priveşte noua etapă "The Scourge" - Buterin spune că este vorba despre readucerea descentralizării pe platformă. Apăruse o problemă pe platformă cu minerii care validau tranzacţii pe reţea folosind tranzacţiile altor utilizatori şi castigand bani prin duplicarea tranzacţiilor de succes, precizează Simon Peters.

Acest lucru a fost oprit de The Merge, dar a dus la critici potrivit cărora reţeaua a devenit prea centralizată ca urmare a acestui fapt. În timp ce detaliile privind măsurile specifice ale The Scourge sunt puţine, ceea ce este clar este că responsabilii de dezvoltare lucrează pentru a adresa criticile aduse reţelei şi pentru a îmbunătăţi unele dintre principiile de bază, mai spune Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb