Atât Bitcoin, cât şi Ethereum au alunecat săptămâna trecută sub pragurile lor cheie de suport, în timp ce pieţele cripto continuă să resimtă o adversitate semnificativă datorată creşterii inflaţiei şi a ratelor dobânzilor.
BTC s-a prăbuşit săptămâna trecută, coborând sub 20.000 de dolari până la sfârşitul săptămânii, în timp ce ETH şi-a văzut preţul coborând sub 1.000 de dolari sâmbătă. În această dimineaţă, Bitcoin se tranzacţionează puţin peste 20.000 de dolari pe platforma eToro, în timp ce Ethereum se mişcă puţin peste 1.000 de dolari.
Condiţiile actuale ale pieţei nu oferă prea mult loc pentru optimism. Evaluările sunt foarte deprimate după o evoluţie foarte bună în ultimele 18 luni. Ne-am întors acum în zona evaluărilor din 2020, dar preţurile se deplasează în continuare peste nivelurile pe care le-am văzut în urmă cu doar 18 luni.
În ceea ce priveşte scăderile, piaţa cripto s-a mai confruntat cu astfel de situaţii - în termeni relativi. Bitcoin a înregistrat o cădere de aproximativ 84% de la maximele din decembrie 2017 până la minimul din decembrie 2018. Aşa cum stau lucrurile în prezent, de la un vârf record de aproximativ 69.000 de dolari până acum, când se tranzacţionează în jur de 20.000 de dolari, reprezintă o scădere de 71%.
Deşi evidenţierea perspectivei pe termen lung a oricărui activ nu este întotdeauna o lectură uşoară pentru investitorii care au cumpărat la niveluri mai ridicate, ceea ce este esenţial aici este că orice caz de investiţie pe termen lung făcut pentru criptoactive ar trebui să rămână valabil atunci când sunt luate în considerare ideile de bază şi sunt luate în considerare tendinţele istorice ale preţurilor.
Actualizări Cardano aşteptate
Fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, a anunţat mai multe actualizări ale blockchain-ului Cardano, care vor intra în vigoare înainte de sfârşitul lunii iunie. Denumite hard fork "Vasil", actualizările vor îmbunătăţi capacitatea reţelei, viteza de tranzacţionare şi, teoretic, vor scădea costurile. De asemenea, blockchain-ul va primi noi funcţionalităţi de contracte inteligente şi alte actualizări.
Actualizările au loc într-un moment dificil pentru pieţe, dar sunt încurajatoare pentru investitorii care privesc dincolo de zgomotul pe termen scurt al adversităţii preţurilor, spre viitor şi posibilităţile reţelei de a-si consolida argumentele pentru investiţii.
În ultimii câţiva ani, Cardano a apărut ca un concurent important pentru companii precum Ethereum. Preţurile nu reflectă întotdeauna munca subiacentă care se depune în astfel de proiecte - utilizarea reţelei Cardano a crescut vertiginos din septembrie anul trecut, în ciuda faptului că preţul token-ului are o evoluţie dificilă din cauza competiţiei şi a pieţei în general.
BRI lansează o platformă de informaţii cripto
Banca Reglementelor Internaţionale (BRI, numita si Banca Decontărilor Internaţionale) lansează o nouă platformă de informaţii pentru cripto. Hub-ul de inovaţie al instituţiei internaţionale lansează platforma pentru a furniza date atent verificate cu privire la proiectele cripto.
Lansarea este o inovaţie binevenită într-un moment dificil pentru pieţele cripto. Transparenţa este un element esenţial pentru crearea încrederii în acest sector, astfel încât furnizarea de informaţii atent evaluate utilizatorilor şi investitorilor este un pas important.
Proiectul BRI va analiza, de asemenea, emiterea de CBDC prin intermediari. Criptomonedele reprezintă un spectru larg de inovaţii, idei şi proiecte, aşa că este foarte important ca instituţii precum BRI să asigure supravegherea şi, în esenţă, să urmărească modul în care se dezvoltă diverse domenii. Acest lucru asigură o mai mare supraveghere şi protejează utilizatorii de riscurile cheie.
Israel şi Hong Kong testează moneda digitală
Banca Israelului (BoI) şi Autoritatea Monetară din Hong Kong (HKMA) colaborează pentru a testa o monedă digitală a băncii centrale (CBDC). Potrivit BoI, testul va analiza principalele riscuri de securitate cibernetică pentru CBDC.
Proiectul urmează să înceapă testarea în trimestrul al treilea, BoI urmând să emită CBDC pentru instituţii financiare precum băncile. Multe regiuni explorează în mod activ posibilităţile oferite de CBDC, astfel încât acest test ne-ar putea oferi informaţii nepreţuite despre modul în care instituţii precum băncile interacţionează cu activele digitale.
Israelul a renunţat iniţial la CBDC-uri în 2018, însă este clar că potenţialul tehnologic nu poate fi ignorat. Dar concurenţa internaţională în această sferă este, de asemenea, un motor important. China, de exemplu, efectuează deja teste CBDC care implică milioane de participanţi, iar ţări precum Regatul Unit explorează şi ele în mod activ ceea ce este posibil.