SIMON PETERS, ANALIST ETORO: "Tensiunile geopolitice împing cripto în cădere liberă"

G.B
Piaţa de Capital / 21 februarie 2022

Simon Peters

Simon Peters

Săptămâna trecută, tensiunile geopolitice au dus la prăbuşirea criptoactivelor, împiedicând o redresare a preţurilor bitcoin şi ether, printre altele.

Preţul bitcoin a început săptămâna avansând spre nivelul de 44.000 de dolari, dar s-a prăbuşit joi pe fondul reluării tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia. Preţul a scăzut de la un maxim de 44.510 dolari pe platforma eToro tranzacţionându-se în jurul nivelului de 40.000 de dolari.

O a doua lovitură pentru preţurile criptoactivelor a avut loc în weekend, la aflarea veştii că a avut loc un hacking major de NFT. Panica din partea traderilor NFT de pe reţelele de socializare a trimis preţul bitcoin şi mai jos, ajungând să se tranzacţioneze în jurul valorii de 38.000 de dolari. La momentul scrierii acestui articol, bitcoin a mai recuperat puţin şi se află acum în jurul valorii de 38.200 de dolari.

Ether a crescut, de asemenea, la peste 3.100 de dolari la începutul săptămânii, înainte de a se scădea joi din cauza tensiunilor geopolitice. Preţul a ajuns la un minim de 2.561 de dolari pe eToro, înainte de a se redresa şi de a se tranzacţiona în jurul valorii de 2.700 de dolari în această dimineaţă.

Efect de domino în favoarea mineritului cripto în SUA - Georgia anunţă stimulente fiscale

Georgia a devenit cel mai recent stat din SUA care a semnalat că este pregătit să stimuleze sectorul minier cripto.

Georgia a văzut în mod clar că unii dintre vecinii săi au început să beneficieze de pe urma expansiunii sectorului cripto şi nu vrea să piardă potenţialele încasări fiscale rezultate din invitarea companiilor pe teritoriul său.

Măsurile incluse în legislaţie sunt modeste, dar intenţia este bună. La fel ca şi legalizarea marijuanei în SUA, stat cu stat unul după altul, când vine vorba de politici pro-cripto efectul este unul de domino.

De asemenea, guvernatorul statului Colorado a anunţat recent că este deschis la ideea plăţilor facturilor în criptoactive de către contribuabili, în speranţa că statul va putea accepta plăţi în cripto până în vară. Guvernatorul Jared Polis vede Colorado ca fiind "primul stat digital".

Este clar că numeroase state se întrec acum pentru a fi văzute ca fiind cele mai pro cripto cu putinţă. Acesta este un semnal foarte pozitiv pentru piaţă şi pentru industrie în general.

Fondul de investiţii Sequoia pariază pe cripto

Sequioa, una dintre cele mai mari companii de investiţii, a făcut un pariu de 500 de milioane de dolari pe cripto, lansând un fond pentru a investi în token-uri.

Fondul va cumpăra în principal criptoactive pe platforme terţe, funcţionând ca un subfond al cunoscutului Sequoia Capital Fund, care investeşte în firme din spaţiul cripto.

Această mutare reprezintă un pariu important pe piaţa criptoactivelor din partea Sequoia şi marchează un moment interesant, mai ales având în vedere evoluţia relativ slabă a preţurilor token-urilor în 2022.

Compania spune că susţine token-urile cu un orizont de 20 de ani. Ceea ce reiese clar din acest demers este că nu mai vorbim despre obţinerea unui profit rapid când vine vorba de cripto - instituţiile financiare importante cumpără şi se pregătesc să deţină cripto pe termen lung.

În mod fundamental, strategia pe termen lung este un lucru bun şi un semnal uriaş de încredere pentru piaţă într-un moment dificil.

Morgan Stanley atrage atenţia asupra potenţialului de risc al Ethereum

Morgan Stanley a calificat Ethereum drept un risc investiţional mai mare decât bitcoin.

Compania şi-a fundamentat scepticismul pe faptul că bitcoin are un scop "unic", în timp ce blockchain-ul Ethereum are o multitudine de concurenţi precum Cardano, Solana şi alţii.

Acest lucru este în mod fundamental corect. Bitcoin este de departe cel mai puternic criptoactiv pentru ceea ce face. Ar putea fi trasate asemănări cu Dogecoin sau SHIB, dar în realitate nu se compară.

Totuşi, comparaţia dintre Ethereum şi alte blockchains care construiesc aplicaţii este corectă. Provocarea pentru investitori este să echilibreze acest risc şi să se gândească la diversificare în cadrul sectorului, astfel încât să aibă o participaţie într-o varietate de proiecte.

Cu 51 de token-uri pe platforma eToro şi nu numai, investitorii au mai multe opţiuni ca niciodată. Este foarte importat ca oamenii să îşi evalueze investiţiile şi să cerceteze cazurile de utilizare. Ne aflăm într-un moment foarte interesant pentru acest sector, care va deveni din ce în ce mai dinamic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb