SIMON PETERS, ANALISTUL ETORO PENTRU PIAŢA CRIPTOACTIVELOR:  "Bitcoin atinge maximul ultimelor cinci luni"

G.D.
Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2023

"Bitcoin atinge maximul ultimelor cinci luni"

Bitcoin a atins maximul ultimelor cinci luni, revenind la niveluri de preţ înregistrate pentru ultima dată în august 2022, în timp ce evoluţia bună a pieţei criptoactivelor din 2023 continuă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacţionându-se în jurul valorii de 22.500 de dolari şi a crescut constant, atingând un maxim de peste 23.500 de dolari în weekend pe platforma eToro. În prezent, se tranzacţionează în jurul valorii de 23.400 de dolari.

Între timp, Ether a avut o evoluţie oscilantă săptămâna trecută, preţul începând săptămâna în jurul valorii de 1.625 de dolari, înainte de a coborî sub 1.525 de dolari la mijlocul săptămânii. Cu toate acestea, a recuperat aceste pierderi per parcursul unor zile cu volatilitate crescută şi se tranzacţionează acum în jurul valorii de 1.610 dolari.

Una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, Goldman Sachs, a publicat o notă pozitivă cu privire la bitcoin, clasificându-l drept unul dintre activele cu cele mai bune performanţe de la începutul anului 2023 până în prezent.

Fişa de randament a pieţei, publicată pe Twitter, arată că bitcoin a depăşit toate celelalte clase de active majore, precum aurul, imobiliarele, pieţele emergente şi altele. La rândul său, Goldman Sachs nu a spus însă dacă îşi măreşte expunerea la criptoactive.

Bitcoin a avut o performanţă extrem de bună până acum în 2023, crescând cu aproape 43% de la 1 ianuarie pe platforma eToro. De la cel mai scăzut nivel din ultimul an - 15.523 dolari - atins pe 9 noiembrie, bitcoin a crescut cu puţin peste 50%.

Aşadar, care este cauza acestei performanţe superioare faţă de alte clase de active? Este greu de spus şi, cu siguranţă, suntem departe de a ne afla într-o piaţă de creştere complet nouă. Dar, având în vedere că aşteptările privind inflaţia şi ratele dobânzilor s-au schimbat acum, scăderile înregistrate în 2022 s-au oprit pentru majoritatea claselor de active, pe măsură ce investitorii încep să se gândească "încotro?" în ceea ce priveşte portofoliile lor după prăbuşirea datorată creşterii dobânzilor din 2022.

Pe fondul creşterilor masive ale preţului ether din 2023, Ethereum trimite alte semnale că reţeaua este într-o stare de sănătate solidă, potrivit unui raport al Beincrypto. Metrici precum numărul de adrese din reţea au atins niveluri record, în timp ce numărul de token-uri tranzacţionate zilnic a crescut constant, revenind la niveluri văzute ultima dată în iulie 2021.

Deci, ce urmează pentru ether? Anul trecut, mult anticipatul Merge a mers înainte fără probleme majore, dar, cu piaţa într-o etapă deosebit de volatilă, beneficiile actualizării reţelei nu s-au văzut clar în preţul ETH. Dar în 2023, acest lucru a început să se schimbe, iar indicatorii esenţiali, cum ar fi faptul că tokenul a devenit deflaţionist, au început acum să se vadă.

Potrivit Ultra Sound Money, creşterea ofertei de ether este în prezent deflaţionistă, numărul de token-uri în circulaţie scăzând lent. Acest lucru susţine preţul, mai ales atunci când statisticile de utilizare menţionate mai sus sunt toate în creştere. Pe scurt, mai puţine token-uri înseamnă mai multă activitate în reţea, iar acest lucru duce la creşterea cererii (şi, prin urmare, a preţului).

Gigantul comerţului electronic Amazon ar putea fi pe cale să îşi lanseze propria companie de active digitale, inclusiv proiecte NFT, potrivit unui raport publicat în Blockworks. Conform raportului, eforturile Amazon ar putea include blockchains layer-1, jocuri bazate pe blockchain, schimburi de active digitale şi aplicaţii NFT.

În timp ce Amazon nu a întârziat la petrecere în sine, aceste evoluţii au fost pionierate în ultimii doi ani de piaţa cripto. Dar gigantul din domeniul comerţului online cu amănuntul ar putea fi bine poziţionat pentru a capitaliza ideile deja în joc care au avut de suferit în timpul unui an de pieţe volatile ce au împiedicat eforturile de dezvoltare.

O companie precum Amazon dispune de resursele necesare pentru a intra într-un domeniu în care vede profitabilitatea viitoare. Oamenii asociază în mod obişnuit firma cu comerţul online, dar una dintre cele mai profitabile părţi ale afacerii este platforma de găzduire web Amazon Web Services (AWS). Din acest punct de vedere, trecerea în spaţiul Web3 este absolut logică şi va permite companiei să exploreze noi domenii şi să-şi păstreze o parte din piaţă pe măsură ce se dezvoltă în următorii ani, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Iar se fac transferuri de fonduri masiv,

    mai mult gri 

    seamana cu Atena Stock!!

    e buna treaba...  

    din cate stiu boom bust cu boom bust in 2 cicluri scurte duce la o agonie si revenire cu plansete ce se intinde pe deci de ani. 

    Din ce am studiat ciclurile speculative pe hartii promisiuni valoare se vede ca 90% din celce ce se supun speculei pe doua varfuri consecutive duce la prabusire grava si pierderi masive pentru investitori pe termen lung. 

    sa nu uitam ca btc ul a minat cu pret negativ la energie si cu deflatie productiva in piata = cacalau de bani. nu mai este in fata ciclul asta prea rapid. 

    acum se asterne in piata reala o ultima speculatie pe urma o chinuiala severa in piata de credit la defaulte in crestere pe urma o propagare de procese pe rol in executari si recuperari etc forme de pagube / daune / active, pe urma urmeaza valul de deflatie si chinuri petru saraci. 

    ciclul creditului arata ca a atins in unele zone maxim, in altele mai are cv fitil de consumat... pe urma liniste si pace intre "dobitoace" le aceste generatii frumoase. 

    O sa asteptam in fata tanara generatie sa ii dea iar cu boom productivitate - specula si altele. 

    pana atunci long short pe btc si ciclic sfasieri de squeze. 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb