SIMON PETERS, ANALISTUL ETORO PENTRU PIAŢA CRIPTOACTIVELOR:  "Temerile legate de inflaţie provoacă nervozitate pe pieţele cripto"

G.D.
Piaţa de Capital / 22 august 2022

"Temerile legate de inflaţie provoacă nervozitate pe pieţele cripto"

Temerile legate de inflaţie au provocat din nou agitaţie pe pieţele cripto săptămâna trecută, cu o scădere bruscă a preţurilor după creşterea de săptămâna precedent, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Bitcoin a pierdut din avânt şi a coborât la 21.400 de dolari, în scădere faţă de preţul de revenire de săptămâna trecută, de 24.000 de dolari. Bitcoin a fost afectat în special de temerile legate de inflaţie, cu cifrele din Germania mai mari decât aşteptările analiştilor şi cu minutele Fed care au subliniat faptul că majorările de dobânzi nu sunt nici pe departe finalizate. De asemenea, criptoactivul a suferit efectul dublu al lichidărilor de poziţii pe termen lung de pe piaţa futures, în timp ce încerca să recreeze câştigurile din săptămâna precedentă.

Ethereum a înregistrat, de asemenea, scăderi de două cifre, iar în prezent se tranzacţionează cu puţin sub 1.600 de dolari, în scădere faţă de poziţia de săptămâna trecută cand se tranzacţiona în jur de 1.900 de dolari. Într-o poziţie foarte diferită faţă de cea de acum o săptămână, când a fost susţinut, împreună cu multe criptoactive majore, de ştirile despre The Merge, Ethereum şi-a văzut câştigurile erodate, deoarece corelaţia cripto cu acţiunile a făcut ca preţurile să răspundă mai sensibil la presiunile macro.

În timp ce scăderea de săptămâna trecută va fi, fără îndoială, o frustrare pentru investitori, există o mulţime de activităţi în criptosferă, mai ales că mai este mai puţin de o lună până la The Merge. Prin urmare, este posibil să asistăm la o dihotomie interesantă între entuziasmul legat de schimbările din reţea care vor impacta preţul şi elementele adverse de macroeconomie care provoacă reţinere.

Un nou raport publicat de Blockdata a dezvăluit că Alphabet a investit mai mult în companii cripto şi blockchain decât orice altă companie listată la bursă între septembrie 2021 şi iunie anul acesta.

Se pare că firma mamă a Google a cheltuit 1,5 miliarde de dolari pentru patru proiecte, în timp ce căuta să îşi devanseze concurenţii. A depăşit companii precum BlackRock, Morgan Stanley şi Samsung, care au investit împreună aproximativ 3 miliarde de dolari în proiecte.

Raportul Blockdata a constatat că, din cele 40 de companii publice pe care le-a urmărit, aproximativ 6 miliarde de dolari au intrat într-un total de 61 de start-up-uri din domeniul cripto şi blockchain, demonstrând că, în ciuda volatilităţii recente a preţurilor, tendinţa pe termen lung este aici pentru a rămâne.

Uniunea Europeană este pe cale să creeze un organism de reglementare nou-nouţ care să asigure supravegherea cripto, subliniază sursa citată.

În timp ce criptosfera a fost deja afectată de legislaţia recentă, cum ar fi regulamentul privind pieţele de active cripto (MiCA), se pare că acum va fi creat un organism de reglementare specializat în combaterea spălării banilor (AML), iar furnizorii de cripto vor intra în sfera sa de competenţă.

Deşi termenele nu au fost încă confirmate (şi depind de negocieri), UE pare din ce în ce mai dornică să se concentreze mai mult asupra acestui domeniu inovator.

Ripple şi Travelex Bank colaborează pentru a permite efectuarea de plăţi transfrontaliere în Brazilia. On-Demand Liquidity (ODL) de la Ripple va permite clienţilor Travelex să trimită bani peste graniţe instantaneu, cu costuri reduse şi fără a fi nevoie să deţină capital prefinanţat pe piaţa pe care doresc să transfere fondurile.

Această mişcare consolidează statutul Braziliei de susţinător al criptoactivelor, ca urmare a implementării unei reglementări care protejează clienţii şi încurajează simultan inovaţia.

Brazilia este deja un jucător important în domeniul plăţilor, cu 780 de miliarde de dolari trimişi în fiecare an, astfel încât această ultimă colaborare pare a fi un pas logic, mai ales având în vedere sentimentul de susţinere afişat de America Latină la scară mai largă, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cand toata lumea vorbeste despre ceva faci exit! cand toata lumea uraste si huleste cumperi!!!

    deci inca se evorbeste! - exit in trepte  

    plus ca trebuie calculat si cand costul de productie a ceva depastese costul de vanzare! - nu este inca cazul acum! deci astept sa mai cada cu de doua ori costul de productie minim ca sa incasez alte profituri! 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb