Simon Peters, eToro: "Bitcoin scade din nou la pragul de 60.000 de dolari"

Bănci-Asigurări / 14 mai 2024

Simon Peters, eToro: "Bitcoin scade din nou la pragul de 60.000 de dolari"

Bitcoin nu a reuşit să se consolideze pe baza impulsului din săptămâna precedentă, preţul nu a trecut de nivelul maxim atins recent, de 66.800 de dolari. În schimb, am asistat la o scădere spre pragul de 60.000 de dolari, prag care a fost pus la încercare în numeroase ocazii începând cu luna martie, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, după cum indică ratingul neutru al indicelui Crypto Fear and Greed, se pare că ne aflăm într-o oarecare acalmie pe pieţele cripto. Chiar şi cu cea mai recentă înjumătăţire a recompensei, volatilitatea preţurilor în al doilea trimestru este departe de ceea ce am văzut la începutul anului.

Cu toate acestea, săptămâna aceasta este importantă în ce priveşte datele macroeconomice, cele mai recente cifre PPI şi CPI din SUA fiind publicate marţi şi, respectiv, miercuri, precum şi discursul preşedintelui Fed Powell.

Dacă cifrele se vor situa semnificativ peste sau sub previziuni, în ambele cazuri ar putea oferi o anumită volatilitate pe termen scurt. În cazul în care cifrele PPI şi CPI vor fi mai mici decât cele prognozate, ne aşteptăm să asistăm la o creştere a preţurilor criptoactivelor, deoarece pieţele devin ceva mai încrezătoare în reducerea mai rapidă a ratelor dobânzilor, arată sursa citată.

Genesis Digital Assets va înfiinţa un centru de minerit Bitcoin în Argentina, alimentat de gaze reziduale

Genesis Digital Assets (GDA), una dintre cele mai mari operaţiuni de minerit de bitcoin din lume, a încheiat un parteneriat cu YPF Luz, o filială a companiei energetice de stat argentiniene YPF, pentru a înfiinţa o nouă bază de minerit de bitcoin în această ţară.

Noua unitate va opera 1.200 de utilaje de minerit bitcoin şi va fi alimentată, în principal, cu energie electrică generată de gazul rezidual, gaz care, altfel, ar fi fost ars în atmosferă şi irosit.

Această mutare spre Argentina de către GDA şi parteneriatul cu compania de stat YPF vine la doar câteva luni după alegerile prezidenţiale din Argentina de la sfârşitul anului 2023, în urma cărora preşedintele Javier Milei, favorabil bitcoin, şi-a preluat funcţia.

"Credem că Argentina este o ţară importantă pentru mineritul de bitcoin, având în vedere abundenţa surselor de energie şi mediul său favorabil afacerilor", a declarat Abdumalik Mirakhmedov, preşedintele executiv al GDA. "Deschiderea primului nostru centru de date din America de Sud este un pas important în eforturile noastre de diversificare geografică. Şi aceasta va fi încă o ocazie de a arăta lumii că mineritul de bitcoin poate avea un efect pozitiv asupra mediului şi poate fi integrat pe deplin în comunităţile locale", se mai arată în comunicat.

Pentru YPF Luz, transformarea gazului rezidual într-un flux de venituri prin alimentarea mineritului bitcoin ar putea contribui, de asemenea, la compensarea costurilor şi la promovarea sustenabilităţii.

Metaplanet adoptă bitcoin ca activ strategic de rezervă

Metaplanet Inc, o companie listată la Bursa de Valori din Tokyo, a anunţat luni că a adoptat bitcoin ca activ de rezervă strategic ca răspuns la presiunile economice susţinute din Japonia, în special la nivelul ridicat al datoriei publice şi la perioadele prelungite de rate reale negative ale dobânzii. În prezent, Japonia are cel mai ridicat raport datorie publică/PIB din lumea dezvoltată, acesta fiind în prezent de 261%.

În plus, protecţia împotriva deprecierii monedei a fost unul dintre motivele invocate pentru ca Metaplanet să îşi orienteze strategia de trezorerie către bitcoin. "Pe măsură ce yenul continuă să slăbească, bitcoin oferă un depozit de valoare nesuveran care s-a apreciat şi poate continua să se aprecieze în raport cu monedele fiduciare tradiţionale". Yenul japonez se află în prezent la minimul ultimilor 30 de ani în raport cu dolarul american şi la un minim istoric în raport cu bitcoin.

Metaplanet deţine în prezent 117,7 bitcoin (aproximativ 7,19 milioane de dolari). Deşi este o sumă relativ mică în comparaţie cu alte companii listate la bursă, precum Microstrategy, Tesla şi Block Inc, este lucru pozitiv să vedem cât de multe companii listate la bursă deţin bitcoin în bilanţurile lor.

Stablecoins pe infrastructura Bitcoin, tot mai aproape de realitate

Stablecoins care rulează pe o infrastructură Bitcoin sunt tot mai aproape de realitate datorită unui nou protocol (Taproot Assets) creat de dezvoltatorul de infrastructură Bitcoin layer-2 Lightning Labs.

Vorbind la evenimentul Financial Times Crypto and Digital Assets Summit din Londra săptămâna trecută, CEO-ul Lightning Labs, Elizabeth Stark, a declarat că s-au executat recent tranzacţii de testare pe reţeaua Lightning cu un activ creat.

Tranzacţiile de testare vin la aproximativ şase luni după ce dezvoltatorul a anunţat pentru prima dată "Taproot Assets".

Stablecoins reprezintă un domeniu în creştere în cadrul cripto, fiind prognozată o creştere a capitalizării totale a pieţei de stablecoins de trilioane de dolari în următorii ani.

În condiţiile în care stablecoins (şi, eventual, alte active financiare) vor fi emise pe infrastructură Bitcoin şi vor fi tranzacţionate prin intermediul reţelei Lightning Network, acest lucru ar putea permite să se efectueze tranzacţii la nivel global la rate mult mai mici decât în cazul reţelelor tradiţionale, cum ar fi Visa, sau, posibil şi faţă de alte blockchains.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb