Domnilor, am glumit!
Când am scris că mai bine ne dădeam industria energetică ruşilor, am glumit (vezi sfârşitul articolului FONDUL PROPRIETATEA/O "şuşă" contra ruşilor, din 7 martie).
Glumeam!
Aud că n-aţi înţeles şi că aţi luat-o în serios.
Văd că Mark Mobius, despre care a răsuflat spre noi că ar fi o legendă şi m-am convins că este chiar aşa, figurează în board-ul Lukoil Rusia.
Cine este Mark Mobius?
Mark Mobius este şeful lui Franklin Templeton.
Cine este Franklin Templeton?
Nu ştiu.
A fost administratorul Fondului Proprietatea.
Dar acum nu mai este.
Deci, nu ştiu cine este Franklin Templeton România şi nici Mark Mobius.
Or fi fiind legende amândoi.
Aceste legende vând partea de industrie energetică românească aflată în portofoliul Fondului Proprietatea, cu care nu au nimic a face (conform sentinţei judecătoreşti).
În loc să considere că asta este o glumă, premierul Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit cu legendele, vinerea trecută, pentru că şi el vrea să vândă părţi din aceeaşi industrie energetică românească, aflate în portofoliul statului.
Bine.
Lucian Bode, ministrul economiei, se întâlneşte astăzi cu Oleg Sergheevici Malghinov, ambasadorul Rusiei la Bucureşti.
Bine.
Compania sârbă Naftna Industrija Srbije (NIS), deţinută în majoritate de Gazprom, vrea să investească, până în 2015, câteva sute de milioane de euro în România şi să se dezvolte şi în sectorul energiei electrice, transformându-se în companie integrată.
Bine.
Nu îmi dau seama prea clar: chiar le vindeţi la ruşi?
Domnilor, glumisem!
1. Nu este o gluma...
(mesaj trimis de C.A. în data de 28.03.2012, 11:57)
Am recitit linkurile cu pricina si ne-am dat totusi seama ca nu este o gluma. Fondul Proprietatea isi vinde probabil participatiile si Dl MRU profita de ocazie. Afland ,din articolul Dvs si restul de informatie privind legaturile dintre Fondul Proprietatea si ..Lukoil nu ne mai mira nimic. Inclusiv afacerea Naftogaz din Serbia. Ce este de facut ? Sa asteptam putin. Chiar daca vand Transelectrica ,antidotul este descentralizarea energetica totala. Cum se face veti afla cu alta ocazie.Pe bune ,Dle Make. Iar daca va creste pretul la energie ,exista al doilea antidot. Ma refer la impactul asupra consumatorilor. Antidotul este cogenerarea complexa,cu livrare de utilitati la pachet. De la apa calda menajera si apa fierbinte pentru calorifere ,la energie electrica.La fel, pe bune! Grupul de inventatori care detine aceasta tehnologie complexa este,din datele pe care le detinem ,in curs de organizare a strategiei de urmat in viitorul apropiat.In cateva luni vor apare si noutati care pot deveni publice.Va vom tine la curent.