Sindicaliştii CNSLR Frăţia cer Guvernului să nu mai ajute băncile, ci salariaţii şi pensionarii

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 22 ianuarie 2010

Sindicaliştii CNSLR "Frăţia" solicită guvernului să nu mai acorde sprijin instituţiilor bancare, ci salariaţilor şi pensionarilor care au făcut, până în prezent, nenumărate sacrificii.

Marius Petcu, preşedinte al CNSLR Frăţia, a declarat: "A sosit momentul ca sacrificiile făcute de salariaţi şi pensionari să înceteze. Avem un mesaj către guvernanţi: a sosit momentul să nu mai ajute băncile şi să ajute oamenii".

Conform liderului de sindicat, CNSLR Frăţia anunţă, pentru luna februarie, declanşarea acţiunii de protest atât în stradă, cât şi în Instanţă, precum şi depunerea de plângeri la organizaţiile internaţionale.

Potrivit Agerpres, liderul de sindicat a explicat: "Solicităm Guvernului, de mai mult timp, emiterea unei hotărâri de Guvern care să stabilească salariul minim pe economie, atât sectorului economic cât şi pentru bugetari, de 705 lei. Vom ieşi în stradă pentru a ne susţine această solicitare, cât şi pentru a bloca disponibilizările de personal. Voi cere pensionarilor să se alăture acţiunilor de protest ale confederaţiei şi să nu-şi irosească forţele în acţiuni singulare". Declaraţiile sale vin în contextul în care, ieri, a avut loc Consiliului Naţional al Federaţiei Sindicatelor Pensionarilor.

Pensionarii dau în judecată Guvernul

Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale a Pensionarilor a hotărât să dea în judecată Guvernul pentru nerespectarea Legii 250/2007, conform căreia valoarea punctului de pensie reprezenta 45% din salariul mediu brut pe economie, a declarat, ieri, Preda Nedelcu, pre-şedintele FNPR.

Pensionarii susţin că până în aprilie 2009 aceas-tă lege s-a aplicat. Din aprilie 2009, punctul de pensie a fost redus la 42% din salariul mediu brut pe economie, iar în octombrie 2009 a crescut la 43.2%.

Liderul sindical a subliniat: "Nu acceptăm propunerea primului-ministru de îngheţare a pensiilor pe anul 2010. Solicităm cel puţin indexarea acestora cu coeficientul inflaţiei".

Pensionarii vor participa la toate acţiunile de protest organizate de confederaţiile sindicale, dar se vor adresa şi Federaţiei Europene a Pensionarilor pentru a-i susţine în prezentarea revendicărilor în faţa Comisarului European pe probleme sociale.

"În nicio ţară, pe perioada crizei, pensiile nu au fost îngheţate sau micşorate", precizează Preda.

Totodată, pensionarii cer impozitarea graduală a pensiilor, asigurarea fondului necesar pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente, aplicarea Legii 218/2008 privind majorarea punctului de pensie pentru grupele speciale de muncă I şi II, menţinerea în Legea unitară a pensiilor a valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb