SINDICAT STB: "Vom relua lucrul în momentul în care Adrian Criţ nu va mai fi director general"

G.B
Miscellanea / 24 ianuarie 2022

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Vom relua lucrul în momentul în care domnul Adrian Criţ nu va mai fi director general, iar membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) SA, împreună cu reprezentanţii salariaţilor vor stabili condiţiile reluării activităţii, au transmis astăzi sindicaliştii STB, potrivit Agerpres.

"Condiţionarea întâlnirii de luni, de la ora 9:00, cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de confirmarea în prealabil ca întreg personalul angajat să reia lucrul este o dovadă clară că nu se doreşte dezamorsarea acestui conflict. De asemenea, condiţionarea unilaterală a numărului de persoane care să participe la o eventuală întâlnire, este o altă dovadă că se doreşte în mod formal o întâlnire", se menţionează într-un comunicat al Biroul Permanent al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti.

În adresa CA STB transmisă către sindicalişti se precizează disponibilitatea Consiliului pentru întâlnirea solicitată pentru luni de către Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti, aceasta fiind condiţionată de confirmarea în prealabil a reluării lucrului de întreg personalul angajat, conform programului.

În replică, şeful STB, Adrian Criţ, a reiterat că îi aşteaptă la discuţii pentru identificarea soluţiilor de deblocare a situaţiei.

"Ca director general al STB SA îi aştept pe reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor Bucureşti, azi, la ora 9: 00, la o discuţie pentru identificarea soluţiilor de deblocare a situaţiei date de greva ilegală a angajaţilor STB", a declarat pentru AGERPRES Adrian Criţ.

Potrivit acestuia, astăzi, la ora 9:00, erau pe traseu 164 vehicule, dintr-un total programat de 791, din nou tramvaiele şi troleibuzele fiind cele mai multe vehicule care circulau în Capitală.

Numărul tramvaielor ieşite pe traseu era de 76, dintr-un total programat de 173, cel al troleibuzelor de 67 din 101 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 21, dintr-un total de 517 programate pentru luni la ora menţionată.

Greva angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti continuă şi luni, fiind a cincea zi în care cea mai mare parte a şoferilor refuză să iasă pe traseu.

Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală, acuzând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri că greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este ilegală.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ASA CEVA FACI NUMAI INTR-O TARA A NIMANUI , UN ''''' NOW MAN'S LAND ''''', CUM ZIC AMERICANII !!! SI ROMANIA A ARATAT DIN PLIN , IN ASTIA 32 DE ANI INCOACE , CA E O TARA A NIMANUI !!! O TARA CU O POLITIE AFLATA IN SLUJBA MAFIOTILOR SI INTERLOPILOR , SI CARE PROTEJEAZA CONTRA BANI GREI , BORDELURILE CLANDESTINE SA-SI FACA TREABA , PAZINDU-LE CHIAR , CU NISTE PRIMARI PE CARE AI INTERESEAZA DOAR BANI SI SPAGI SA PRIMEASCA , PENTRU O SEMNATURA SI CARE VOR NUMAI SA SE CAPATUIASCA , CU NISTE PADURARI CARE FURA HRANA ANIMALELOR PE CARE TREBUIA SA LE-O DISTRIBUIE IN PADURI , PRIMAVARA SI TOAMNA , TARA ASTA NU MAI ARE PRACTIC NIMIC , DECAT HAOS !!! DA , O TARA DE HAOS !!! NU DEGEABA , MULTI AL REGRETA PE IMPUSCAT !!!!!!!!!!!!!!

    Într-o tară normală acum ar trebui să apară alte greve de solidarizare. Dar momentul geopolitic este nepotrivit. Păcat!

    1. Aha, asa-i in Rusia?

    Greva ilegala juridic nu asigura nici 33% din trafic cum scrie legea in cazul unei greve legale; se vrea blocarea Capitalei cu orice pret. Poate sa fie o legatura intre greva si situatia grava externa de la granitele Romaniei ? Are Pietraru optiuni si obligatii politice nestiute pe partidul,sau: PSD ? Intr-un ipotetic conflict cu ce parte ar merge Pietraru: NATO sau Rusia ?

    Agitatorul politic Pietraru, sprijinit tacit de Ciolacu si Firea, cred isi bate joc de Bucuresti si de o tara intreaga, nesocotind o hotarare a justitiei si nerespectand nici macar aparenta unei greve legale. Are Pietraru cu ceva la dosar conducerea PSD ? De ce prefectul Capitalei (PSD) nu asigura respectarea unei hotarari judecatoresti ? De ce alte institutii nu comenteaza ? Nerespectarea legii a devenit ceva obisnuit in Romania ? 

    Acest episod, din pacate, s-ar putea sa conteze in evaluarea Romaniei la Bruxelles. El este un exemplu clar ca Romania nu este un stat de drept; aplicarea legii depinde de apartenenta la anumite structuri de putere, etc si este la libera alegere a unor organe de stat.

    Ridicarea MCV-ului si intrarea in spatiul Schengen pot sa para tot mai departe dupa greva asumata de tripleta: Pietraru-Firea-Ciolacu. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb