SINDICATELE FEROVIARE: "Declanşăm grevă generală, dacă CCM nu sunt încheiate până la sfârşitul lui septembrie"

Companii / 5 septembrie 2015

"Declanşăm grevă generală, dacă CCM nu sunt încheiate până la sfârşitul lui septembrie"

Federaţiile Sindicatelor Feroviare vor declanşa grevă generală începând cu data de 1 octombrie, dacă până la sfârşitul lunii septembrie nu vor fi încheiate Contractele Colective de Muncă, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul www.fnfmc.ro.

"Organizaţiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar s-au întâlnit, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentanţii conducerilor Companiei Naţionale CFR SA, SNTFM CFR Marfă SA şi SNTFC CFR Călători SA, sub patronajul oficialilor din Ministerul Transporturilor. Conducerile organizaţiilor sindicale au cerut celor trei societăţi de cale ferată ca încheierea contractelor colective de muncă să fie finalizată cel mai târziu până la sfârşitul lunii septembrie 2015. Organizaţiile sindicale au avertizat că dacă administraţiile celor trei societăţi nu vor da curs solicitărilor lor până la sfârşitul lunii septembrie, vor declanşa grevă generală începând cu 1 octombrie 2015", se arată în comunicatul citat.

Potrivit documentului, sindicatele au solicitat ca noile contracte să prevadă o creştere salarială de minimum 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună şi acoperirea nevoilor de personal astfel încât salariaţii să nu mai fie nevoiţi să facă ore suplimentare.

De asemenea, organizaţiile sindicale au insistat ca în viitoarele contracte colective de muncă să fie prevăzute şi vouchere de vacanţă pentru salariaţi, începând de la data de 1 ianuarie 2016.

"Administraţiile societăţilor feroviare s-au arătat deschise faţă de doleanţele şi propunerile organizaţiilor sindicale şi au primit ca sarcină din partea conducerii Ministerului Transporturilor ca, până la data de 10 septembrie 2015, să facă propuneri concrete în sensul soluţionării cererilor formulate", se mai spune în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb