Federaţia sindicatelor poliţiştilor anunţă că angajaţii din sistem vor continua protestele, săptămâna viitoare, în Capitală şi în mai multe oraşe mari. Poliţiştii cer drepturi salariale, actualizarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, încadrarea unitară a personalului contractual din cadrul MAI, în grupe de muncă, precum şi "eliminarea discriminării poliţiştilor judiciarişti cu privire la sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică", informează news.ro.
Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC) continuă protestele faţă de unele măsuri adoptate de Guvern. Duminică, 21 februarie, o caravană a protestatarilor va picheta Prefectura Timişoara şi va pleca, după ora 11,00, spre Turnu Severin, unde va protesta în aceeaşi zi, la ora 15,00.
Luni, 22 februarie, membrii FSNPPC vor protesta la Craiova ( la ora 09,00), Slatina (începând cu ora 12,00) şi Piteşti (de la ora 15,00).
Marţi, 23 februarie (între orele 10,00-16,00), poliţiştii şi personalul contractual vor picheta în 15 zone din Bucureşti: Guvern - Piaţa Victoriei şi încă 5 zone din proximitate; Secţia 1 Poliţie din Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 22; Piaţa Constituţiei - în faţa Parlamentului; Ministerul, Piaţa Universităţii (Monumentul Democraţiei, Facultatea de Geografie, B-dul Regina Elisabeta nr. 3 şi Parcul Colţea); Ministerul Finanţelor; Piaţa Romană-ASE; Piaţa Unirii-Aleea Dealul Mitropoliei nr. 7. Punctul de adunare, în 23 februarie, ora 09,30: Piaţa Victoriei.
Protestatarii vor notifica Primăria Capitalei şi se vor organiza în grupuri de persoane constituite conform reglementărilor în vigoare.
"Menţinem revendicările anunţate, inclusiv acordarea vocherelor de vacanţă/decontul serviciilor turistice aferente anului curent (anulate, ieri, de Guvern, prin OUG)", anunţă FSNPPC într-un comunicat dat publicităţii vineri.
Sindicatele poliţiştilor cer de asemenea drepturi salariale, actualizarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, "dat fiind faptul că actuala valoare nu a fost actualizată cu indicii preţurilor de consum ai produselor alimentare, aşa cum aceştia sunt stabiliţi de Institutul Naţional de Statistică"; încadrarea unitară a personalului contractual din cadrul MAI, în grupe de muncă, "deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere"; acordarea unui supliment salarial pentru risc medical şi angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, aflaţi, încă din data de 16 martie 2020, în prima linie a combaterii şi prevenirii efectelor pandemiei medicale.
O altă solicitare a protestatarilor constă în "eliminarea discriminării poliţiştilor judiciarişti - specialiştilor din structurile de investigaţii criminale, de combatere a criminalităţii organizate, de acţiuni şi intervenţii speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliştilor etc., cu privire la sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, acordat în prezent conform Legii 153/2017".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.02.2021, 16:35)
Ar trebui sa le dubleze salariile ca isi risca viata saracii amendand babele care vand patrunjel si cetatenii periculosi care nu poarta masca corect. Nu mai spunem de stresul psihic provocat de vreun apel in miezul noptii, care ii trezeste brusc din regulamentarul somn din timpul serviciului. Plus ca ar mai trebui facute niste angajari pt acoperirea deficitului. Propun ca in Romania sa se ajunga la un nr egal intre politisti si civili. Numai asa putem opri raufacatorii asupra carora oricum nu se intervine si care sunt buni prieteni cu politistii.