Sindicatul din Filarmonica Botoşani s-a afiliat la FAIR-MediaSind

T.E.
Cultură / 11 iunie 2019

Sindicatul din Filarmonica Botoşani s-a afiliat la FAIR-MediaSind

Sindicatul Independent al Artiştilor Instrumentişti din Orchestra Simfonică Botoşani, Filarmonica de Stat Botoşani, s-a afiliat la FAIR-MediaSind, Biroul Executiv Permanent al federaţiei validând cu unanimitate de voturi această afiliere, conform unui comunicat.

Filarmonica de Stat Botoşani şi-a început activitatea la 1 septembrie 1953, primul ei director şi dirijor fiind Max Weber.

"Primii paşi importanţi în organizarea vieţii muzicale botoşănene au fost făcuţi după cel de-al doilea război mondial. În anul 1945 ia fiinţă o Asociaţie artistico-culturală, în cadrul căreia se încheagă şi o orchestră semi-simfonică. Din anul 1950, aceasta orchestră-intitulată deja Filarmonica Botoşani - primeşte o mică subvenţie din partea fostului Comitet pentru Cultură şi Artă şi susţine o activitate concertistică quasi-permanentă. Ca instituţie publică de sine stătătoare şi cu decizie oficială de înfiinţare, Filarmonica de Stat Botoşani îşi începe existenţa la data de 1 septembrie 1953, primul ei director şi dirijor fiind MAX WEBER, cel care s-a ocupat, de fapt, de coagularea şi organizarea activităţii orchestrei încă din anul 1945", se menţionează în comunicat.

Înfiinţată în data de 3 aprilie 1990, Federaţia FAIR-MediaSind este singura organizaţie reprezentativă, conform Legii nr. 62/2011 pentru sectorul Cultură şi Mass-Media.

În această calitate a semnat sau se află în proces de negociere a contractelor colective de muncă în principalele instituţii din domeniu unde are membri afiliaţi.

FAIR-MediaSind este membră cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Muzicienilor, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Federaţiei Internaţionale a Actorilor, UNI Global UNION, UNI-MEI, Federaţiei Europene a Jurnaliştilor şi, pe plan naţional, al Confederaţiei CNSLR-Frăţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb