Sindicatul Poliţiştilor şi Funcţionarilor Meridian solicită reanalizarea schemei de personal şi cumpărarea aparaturii de control în vămi

G.D.
Miscellanea / 22 iunie 2022

Sindicatul Poliţiştilor şi Funcţionarilor Meridian solicită reanalizarea schemei de personal şi cumpărarea aparaturii de control în vămi

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Funcţionarilor "Meridian" solicită reanalizarea schemei de personal şi achiziţionarea aparaturii de control pentru rezolvarea situaţiei create la punctele de trecere ale frontierei, unde s-au format şiruri kilometrice de camioane, informează Agerpres.

"În ultima perioadă la graniţele ţării noastre s-au produs cozi ce se întind pe zeci de kilometri, atât la intrarea dar şi la ieşirea din ţară. Astfel de mai bine de două săptămâni, la punctele de trecere ale frontierei s-au format şiruri kilometrice de camioane. Conform informaţiilor apărute în spaţiul public, principala cauză, în special la frontiera de est, o reprezintă războiul provocat de Rusia în Ucraina, ce a determinat creşterea considerabilă a fluxului de mijloace de transport, format mai ales din tiruri încărcate cu cereale. Conform ştirilor publicate, problemele existente ar fi cauzate mai ales de situaţia existentă în cadrul Vămii Române. În primul rând se impune precizarea că, după intrarea României în Uniunea Europeană, birouri vamale există numai la frontierele cu ţările extracomunitare, respectiv Ucraina, Moldova şi Serbia. În al doilea rând, trebuie spus că numărul lucrătorilor vamali din România este considerabil redus, raportat la necesităţile actuale. Astfel din 3.000 de posturi doar 2.800 sunt ocupate, iar din acestea doar câteva sute sunt alocate la frontieră. Prin comparaţie în Polonia, o ţară de aproximativ două ori mai mare ca ţară şi populaţie, există un număr de 15 mii de posturi, iar în Bulgaria, o ţară pe jumătate atât ca locuitori cât şi teritoriu, există un număr de 4.500 angajaţi", transmite sursa citată.

Dotările aflate în posesia vameşilor sunt la minimul necesar, aparatura de control (scannere) a rămas doar la stadiul de promisiuni, iar angajaţii nu au nici măcar uniforme de serviciu, ele nemaifiind achiziţionate de ani de zile.

Sindicaliştii susţin că în prezent pentru a se diminua cozile de tiruri s-a luat măsura mutării temporare a câtorva zeci de lucrători la vămile din Est şi Constanţa, precum şi efectuarea de controale comune cu Vama din Moldova, unde trebuie arătat că raportul de angajaţi este de 3 la 1 faţă de România.

Problema cozilor de tiruri va fi rezolvată însă doar parţial, măsurile dispuse în prezent nefiind unele de viitor. Astfel soluţia delegării angajaţilor este doar una provizorie, deoarece aceasta se poate aplica doar câteva luni pe an. Dezastrul din Vamă actual legat de personal şi dotări, cauzat şi de numeroasele disponibilizări efectuate de-a lungul timpului, nu poate fi rezolvat prin astfel de măsuri arbitrare. Considerăm că în astfel de cazuri se impune, de urgenţă, reanalizarea schemei de personal, recrutarea unui număr suficient de angajaţi şi cumpărarea cât mai grabnică a aparaturii de control (scanner).

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Funcţionarilor Meridian reprezintă şi are printre membrii săi mai multe sute de lucrători vamali. Acesta este afiliat la Federaţia Sindicatelor Democratice din România şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb