SINGURA COMPANIE DE LA NOI CARE RECICLEAZĂ TELEFOANE MOBILE "Buy Back Mobile" colectează 3.500 - 5.000 de telefoane, lunar

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 27 iunie 2013

"Buy Back Mobile" colectează 3.500 - 5.000 de telefoane, lunar

Compania îşi deschide primul magazin, în Bucureşti

Cu capital integral englezesc, societatea "Buy Back Mobile", care activează de circa doi ani pe piaţa noastră, reciclând telefoane mobile funcţionale sau nefuncţionale şi care s-a dezvoltat strict în mediul online, va deschide un magazin în Bucureşti, după cum ne-a spus Alina Ciocoiu, directorul general al companiei.

Menţionând că investiţia în noua unitate de vânzare este minimă - 10.000 de euro -, domnia sa ne-a declarat: "Afacerea s-a dezvoltat strict pe internet foarte mult în ultimul an, motiv pentru care, în această lună, urmează să deschidem un magazin în Bucureşti, unde toţi românii pot să vină şi personal să îşi vândă telefonul nedorit. Telefonul este evaluat pe loc şi achitat cash de către SC «Buy Back Mobile» SRL".

Compania a fost înfiinţată în luna septembrie a anului 2011 şi colectea­ză în medie 3.500 - 5.000 de telefoa­ne pe lună, în creştere permanentă de la lansarea sa pe piaţă.

Potrivit Alinei Ciocoiu, societatea reuşeşte să valorifice stocul colectat în întregime, fie prin recondiţionare şi revânzare, fie prin reciclarea pieselor componente.

Directorul general al companiei ne-a spus că societatea pe care o administrează nu activează decât în România, adăugând: "Am targetat piaţa din România deoarece este o piaţă pe care o cunoaştem foarte bine. Am activat în domeniul recondiţionării de telefoane mobile în România în perioada 2001-2006, sub brandul «Electrical Environmental Services», având în acea perioadă o fabrică extinsă formată dintr-un service cu echipe complete de tehnicieni foarte bine pregătiţi, vopsitorie cu un echipament importat în Marea Britanie care vopsea 500 de carcase pe oră, zonă de sablare, tampografiere, împachetare etc. Am avut peste 250 de angajaţi şi recondiţionăm 30.000 de telefoane pe lună". Acum, telefoanele recondiţionate sunt comercializate atât în ţara noastră, cât şi în Europa şi Africa, fiind înfiinţat un call center în acest sens.

Preţurile pe care "Buy Back Mobile" le oferă pe telefoanele vechi variază în funcţie de model şi funcţionalitate şi pot ajunge până la sute de euro, potrivit Alinei Ciocoiu.

Domnia sa ne-a mai spus: "În acest moment, nu avem concurenţă pe piaţa din România, deoarece sis­temul nostru oferă banii cash pe loc, pentru orice tip de telefon funcţional sau nefuncţional, pe când, până acum, buyback-ul promovat de operatorii de telefonie însemna un voucher de valoare relativ mică, ce nu permitea decât cumpărarea de anumite accesorii, în niciun caz nu oferea bani lichizi celui care oferea telefoane la schimb.

Se ştie că nouă ne place să fim în ton cu evoluţia tehnologiei. De foarte multe ori, renunţăm la multe lucruri pentru a ne mândri cu un accesoriu de ultimă generaţie. Această mândrie a noastră a făcut ca România să aibă o piaţă în creştere permanentă pe acest segment".

Potrivit unui studiu de piaţă făcut de companie, în majoritatea caselor din ţara noastră există nefolosite minim trei telefoane mobile, "care îşi pierd valoarea în fiecare zi, ca urmare a evoluţiei alerte a acestei pieţe".

Alina Ciocoiu ne-a explicat cum poate fi vândut un telefon companiei pe care o conduce: "Dacă intraţi pe site-ul nostru, puteţi selecta mobilul pe care doriţi să-l vindeţi. Noi vă vom trimite un număr de autorizare pe e-mail, iar telefonul va fi colectat în aceeaşi zi de către curier, în mod gratuit. Curierul va livra telefonul la sediul nostru în ziua următoare. Comenzile luate înainte de ora 18:00 vor fi colectate în aceeaşi zi, în caz contrar telefoanele mobile vor fi colectate în următoarea zi lucrătoare.

În momentul primirii şi verificării telefonului, plata se va efectua, în funcţie de metoda aleasă de client, în aceeaşi zi".

Potrivit directorului acestei companii, 70% din telefoanele reciclate pot fi refolosite. "În cele mai multe cazuri, acestea sunt recondiţionate şi vândute către ţări în dezvoltare, unde pot avea un rol major în dezvoltarea reţelelor de comunicaţii. Refolosirea telefoanelor ajută la construirea unei infrastructuri puternice în domeniu, în ţările unde sunt comercializate", ne-a mai spus domnia sa, subliniind că, dacă telefoanele nu mai pot fi reparate, acestea sunt depozitate şi reciclate în mod corect.

Singurul asociat al companiei "Buy Back Mobile" este Anthony Wright, din Marea Britanie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Consider foarte binevenita aceasta actiune initiata de companie. Exista multe persoane interesate sa-si valorifice mobilele vechi intr-un mod mai civilizat decat ar putea s-o faca prin a le arunca la gunoi...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb