Sistemul Medical MedLife achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni al companiei Pharmachem

G.U.
Piaţa de Capital / 17 decembrie 2020

Sursă foto: Medlife.ro

Sursă foto: Medlife.ro

Sistemul Medical MedLife anunţă semnarea contractului de achiziţie pentru pachetul majoritar de 75% din acţiunile companiei de distribuţie Pharmachem Distribuţie SRL, conform unui comunicat de presă. Este cea mai mare achiziţie a grupului din ultimii ani şi, totodată, prima achiziţie în sectorul pharma.

Pharmachem activează pe piaţa de servicii distribuitoare de medicamente de 16 ani, fiind un jucător important, cu reţea de depozite în Bucureşti şi în ţară. La nivelul anului 2019, compania distribuitoare de medicamente a înregistrat o cifră de afaceri de 83.4 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, notează sursa citată.

Mihai Marcu, CEO şi Preşedinte MedLife Group, a declarat: "După cum ne-am anunţat deja acţionarii, am pastrat activ programul de achizitii şi astfel marcăm semnarea unei noi tranzacţii de această dată în zona pharma. Credem că acest segment va avea un aport foarte important la revenirea economică şi menţinerea sănătăţii populaţiei în anii care vor urma. În ceea ce priveşte integrarea companiei Pharmachem în grup, vizăm două direcţii: prima, optimizarea sistemului de achiziţii de medicamente la nivel de grup, prin prisma reţelei proprii de farmacii, PharmaLife Med, şi a celor 12 spitale din cadrul grupului. Şi a doua, dezvoltarea zonei de farmacie online clickpharm.ro, respectiv noi proiecte de digitalizare care să aducă medicamentul potrivit mai aproape de pacient, la un click distanţă."

"Perioada de pandemie ne-a ajutat să urmărim îndeaproape comportamentele de consum. Am observat o mai mare interdependenţă a medicului de farmacie şi a unităţilor farmaceutice de prescripţiile medicilor, a pacientului de analize de imunologie, dar şi de găsirea unui vaccin. Interdependenţa între produse farmaceutice în incinta clinicilor, aproape de pacient a crescut în ultimul an mai mult ca oricând. Pacientul începe să solicite consultaţii online, teste rapide prin curier şi, dacă este posibil, administrare de vaccin imediat lângă medic. În acest context, avem nevoie de know how în domeniul farmaceutic, de dezvoltarea reţelei de farmacii în incinta clinicilor şi spitalelor, de o simbioză între unităţile medicale şi cele farmaceutice, iar diversificarea domeniilor de activitate ne pregăteşte pentru anii care vor urma, pentru pacienţii care vor privi de acum încolo industria farmaceutică ca pe o industrie care, alături de zona de servicii medicale, îi poate vindeca", a mai declarat Mihai Marcu.

Conform comunicatului, odată cu finalizarea acestei tranzacţii, managementul companiei Pharmachem va rămâne integral în sarcina actualilor proprietari, aceştia având know how-ul necesar pentru a administra corespunzător acest business, dar şi pentru a-i accelera creşterea.

Mihai Tirli, Director General Pharmachem, a declarat: "Suntem bucuroşi de acest parteneriat şi că putem face parte din grupul MedLife. Pentru noi reprezintă o bună oportunitate de extindere şi dezvoltare, deoarece ne vom integra într-o structură organizaţională solidă şi foarte complexă guvernată de o companie lider de piaţă. Avem planuri mari pentru anul care va urma şi suntem încrezători că alături de MedLife vom reuşi să atingem obiectivele propuse."

Potrivit sursei citate, tranzactia urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei. Odată aprobată, grupul MedLife îşi va consolida poziţia de lider pe piaţa serviciilor medicale private, îndeplinindu-şi astfel angajamentului faţă de acţionari şi parteneri.

Pentru perioada ce urmează, reprezentanţii MedLife intenţionează dezvoltarea programului de achiziţii şi extinderea investiţiilor. "Structura actuală de business, care integrează foarte multe linii de afaceri ne-a ajutat nu doar să depăşim perioada de criza, dar să fim şi atenţi la oportunităţile din piaţă. Vizăm şi alte tranzacţii pe acest final de an. Şi, în acest sens, daca acestea se vor finaliza, tranzacţia curentă urmând să fie evaluată şi aprobată de Consiliul Concurenţei, vom fi prima companie medicală privată din România care depăşeşte un sfert de miliard de euro ca şi cifră de afaceri", a declarat Mihai Marcu.

Reprezentanţii companiei consideră că viitorul este al serviciilor interdisciplinare în contextul în care lumea medicală se îndreaptă către un nou pacient.

"Ne îndreptăm către o nouă lume medicală, cătră un nou pacient. Varietatea de servicii a grupului MedLife ne-a ajutat, în plină pandemie, să lansăm servicii noi, laboratoare COVID pentru identificarea infecţiei cu noul Coronavirus şi detectarea anticorpilor SARS CoV 2, ne-am putut adapta imediat să oferim imagistică pulmonară sau să facem screening pentru boli metabolice, cardiovasculare sau de imunitate. Pe de altă parte, din punct de vedere funcţional departamentele de abonamente medicale, serviciile medicale de urgenţă sau vânzările PharmaLife ne-au ajutat să ne păstrăm echilibrul economic necesar desfăşurării activităţii. Credem ca viitorul este al serviciilor interdisciplinare. Faptul că avem în structură venituri şi know how pentru servicii medicale de ambulator, spitaliceşti, activitate de laborator, dar şi farmacii, stomatologie sau abonamente medicale ne pun în poziţia unică de a alege, de a ne adapta pacientului post covid şi oricărei provocări pentru a ne îngriji în siguranţă pacienţii", a mai declarat Mihai Marcu.

Prin preluarea Pharmachem Distribuţie, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 28 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind Centrul Medical Veridia (Basarab).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb