Site cu aromă de cafea

E.R.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 14 februarie 2006

Asociaţia Română a Cafelei (ARC) a lansat, săptămîna trecută, site-ul www.desprecafea.ro, cu ocazia unor suite de întîlniri cu medicii de familie şi cu reprezentanţii mass-media, avînd ca temă "Cafeaua şi Sănătatea". Site-ul cuprinde informaţii practice despre istoria cafelei, tipuri de cafea, modul de prelucrare a cafelei, studii ştiinţifice etc.

Pentru a prezenta cele mai recente rezultate ale studiilor pe această temă de interes, conducerea ARC l-a invitat la Bucureşti pe Roger Cook, directorul Centrului de Informare pentru Ştiinţa Cafelei din Anglia. Cu această ocazie, domnia sa a declarat: "Rezultatele cercetărilor demonstrează că un consum moderat de cafea poate fi benefic pentru sănătate".

În prezent, cu 400 de miliarde de ceşti de cafea consumate, cafeaua este cea mai populară băutură din lume. Peste 1,5 miliarde de ceşti de cafea sînt consumate în fiecare zi în întreaga lume.

Cafeaua este cultivată pe o rază de aproximativ 1.600 de kilometri în jurul Ecuatorului de la Tropicul Cancerului în nord pînă la Tropicul Capricornului în sud. America de Sud şi America Centrală sînt principalii producători de cafea din lume, Brazilia fiind cel mai mare furnizor, cu o treime din cafeaua furnizată la nivel mondial.

Un arbore de cafea poate atinge o înălţime de 4,5 metri dar, de obicei rămîne la maturitate. Este nevoie de cinci ani pentru ca un arbore de cafea să producă la întreaga sa capacitate. Cea mai bună cafea este cea din specia arabica. Brazilia şi Columbia produc peste 70% din necesarul mondial de arabica. Cafeaua este cea mai comercializată marfă la nivel mondial, după ţiţei.

ARC a fost înfiinţată în martie 2001 şi reprezintă interesele importatorilor de cafea şi ale politicii fiscale. Membrii asociaţiei sînt companiile: "Alka Co" SRL; "Kraft Foods" România SA; "Nestle" România SRL; "Panfoods" România SRL; "Tchibo" România SRL.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb