• Indicatorii care au fost avuţi în vedere la realizarea topului sunt: cifra netă de afaceri, profitul de exploatare, rata profitului, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat
SIVECO România câştigă un nou premiu: Locul întâi la categoria "Cercetare-Dezvoltare şi High Tech/Tehnologia Informaţiei". Premiul a fost acordat de către Camera de Comerţ şi Industrie a României, în cadrul celei de-a XV-a ediţii a evenimentului "Topul naţional al firmelor 2008".
Realizarea topului firmelor din România are în vedere şase domenii de activitate: Cercetare-Dezvoltare şi High Tech; Industrie; Agricultură, Pescuit, Piscicultura; Construcţii; Servicii; Comerţ, Export, Turism. Clasamentul de top al fiecărui judeţ conţine câte 10 firme pentru fiecare domeniu de activitate şi clasă de mărime.
Indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor sunt: cifra netă de afaceri, profitul de exploatare, rata profitului, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat.
Baza de evaluare a clasamentului a constat în procesarea de către cele 42 de Camere de Comerţ şi Industrie Judeţene a datelor financiare privind 617.000 de agenţi economici care au depus bilanţ contabil pentru anul financiar 2007. Dintre acestea, 201.000 au îndeplinit condiţiile de participare la top şi 28.400 de firme au accedat în cele 42 de topuri judeţene pe locurile 1-10.
Irina Socol Preşedinte şi Director General al SIVECO România, a declarat: "Suntem bucuroşi că ne menţinem de peste 10 ani în topul celor mai bune firme din România. Prin proiectele pe care le dezvoltăm - în domeniul educaţiei, sănătăţii, agriculturii, pentru administraţia publică, pentru companii de top din România, dar şi din Europa de Sud Est, Africa de Nord, Golf, CIS, demonstrăm că putem fi de folos oamenilor, putem ajuta companiile să se dezvolte, iar acest lucru ne motivează şi ne obligă să fim în continuare la fel de buni".
Companiile clasate pe locurile 1-10 reprezintă un procent de 0,3% din totalul societăţilor din România, dar generează mai mult de 30% din cifra de afaceri a firmelor din România, oferind locuri de muncă pentru 15% din numărul salariaţilor de la nivel naţional.
Din punct de vedere al structurării firmelor clasate pe locurile 1 - 10 pe clase de mărime, 25,37% sunt microîntreprinderi, 25,04% - întreprinderi mici, 23,15% - întreprinderi mijlocii, 17,17% - întreprinderi mari, 9,25% - întreprinderi foarte mari.
"Competiţia selectează valorile, determinându-le să accepte condiţia de punct cardinal. Acei oameni de afaceri ajunşi în vârful piramidei drept puncte de referinţă ale cetăţii trebuie nu atât felicitaţi, cât mai mult urmaţi pe drumul reuşitei", a spus Mihail Vlasov, preşedintele CCIR.