Slovenii de la KD au scos la vânzare divizia de brokeraj din România

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 aprilie 2010

Silviu Enache, director general KD Capital Management: "În prezent, există discuţii cu o persoană juridică din România"

Slovenii de la KD Capital Group negociază de câteva săptămâni bune vânzarea diviziei de brokeraj din România, KD Capital Management, după ce, la finele anului trecut, au anunţat intenţia să îşi restrângă activitatea.

"Acţionarul majoritar al KD Capital Management intenţionează să îşi vândă divizia de brokeraj din România", a confirmat, pentru ziarul BURSA, Silviu Enache, directorul casei de brokeraj autohtone. Potrivit domniei sale, printre cumpărătorii interesaţi de achiziţionarea diviziei de brokeraj s-a aflat, la un moment dat, şi un investitor activ pe piaţa românească, însă tranzacţia nu s-a materializat. O firmă de consultanţă autohtonă ar negocia în prezent cumpărarea diviziei de brokeraj autohtone, potrivit unor surse din piaţă.

Silviu Enache a adăugat: "În prezent, există discuţii cu o persoană juridică din România, care pot conduce la o tranzacţie de succes în următoarele câteva săptămâni. Intenţia ieşirii de pe piaţa de brokeraj româ-nească a venit în contextul în care KD Group şi-a anunţat dorinţa de a-şi concentra activităţile pe anumite segmente, precum serviciile bancare, de asigurări şi de administrare a fondurilor de investiţii. O consecinţă a acestei direcţii strategice o reprezintă ieşirea KD Group de pe piaţa de brokeraj din Bulgaria".

Slovenii de la KD au inaugurat divizia de brokeraj în România la finele lui 2005, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Slovenii şi-au anunţat, la începutul acestui an, intenţia de părăsi şi piaţa autohtonă a asigurărilor, invocând necesitatea de a se orienta către pieţele cu potenţial mai mare.

Scăderile de pe piaţa de capital din ultimii doi ani au afectat semnificativ activitatea celor mai multe case de brokeraj, acestea având nevoie de sprijinul acţionarilor ca să traverseze criza cu bine. În unele cazuri, acţionari semnificativi au preferat să îşi vândă participaţiile în cadrul SSIF-urilor, precum Morgan Stanley care a ieşit, în martie 2009, din acţionariatul HTI Valori Mobiliare, vânzându-şi participaţii de 51% către Daniel Ţepeş.

La finele anului trecut, fondul de investiţii RAEF şi-a vândut deţinerea de 68% la"Intercapital Invest" către trei dintre managerii săi.

"Broker" Cluj, un alt intermediar care a traversat în 2009 unul dintre cei mai grei ani de la înfiinţare, a atras SIF "Muntenia" în acţionariat, conducerea companiei anunţându-şi intenţia de a aduce acţionari puternici.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. *cough* 2 ani */cough*

    de ce nu scrieti cine sunt cumparatorii? eu am lucrat pentru capital group pana cand mau dat afara si stiu sigur ca ei vor sa cumpere compania asta. Dar probabil ca vau mituit pe toti si de aia nu scrieti adevarul.

    Teparii de genul astora merita doar sa sfarseasca intr-o parnaie dasta autohtona, sa vada si ei cum e sa ramai fara ce-ai mai scump... 

    Bai Tiberiule, de ce nu zici tu cum te cheama de fapt si cine te-a dat pe tine afara de la noi si de ce. Daca cumparam o companie noua, CE? Iti bagi tu ungia in gat de ciuda?

    Pai daca tu de-abia stii sa indrugi 2 vorbe la la telefon, de se plictiseste fraieru ascultandu-te, da pai sa mai si puna botu la vraajeala, normal ca te-au dat afara. Daca erai baiat destept taceai din gura, mergeai blat si faceai si tu carca de bani.

    Lasa oameniii in pace sa faca bani, ca pe tine nu te trage nimeni de maneca cand iti cumperi covrigi cu sana de unde ai bani!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb