Societe Generale şi-a propus creşterea profiturilor din retail în România şi Rusia

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 septembrie 2012

Societe Generale şi-a propus creşterea profiturilor din retail în România şi Rusia

Societe Generale şi-a fixat drept ţintă creşterea profiturilor diviziilor de retail din Rusia şi din ţara noas-tră, a declarat preşedintele instituţiei de credit, Frederic Oudea, pentru Financial Times. Asemeni competitorilor săi din ţara de origine, precum şi din străinătate, Societe Generale îşi reduce costurile de operare şi vinde o parte dintre active, pentru a rezista mai bine în faţa crizei datoriilor suverane din Europa, a costurile în creştere cu reglementările şi a volatilităţii pieţelor.

Divizia internaţională de retail a băncii, care a înregistrat o pierdere netă în al doilea trimestru, este, la rândul său, supusă unui proces de revizie generală, constând în schimbări la nivelul conducerii şi vânzări de active, Qatar National Bank luând în considerare o posibilă ofertă pentru subsidiara egipteană a băncii.

"Important este ca, la sfârşitul anului 2013, divizia noastră internaţională de retail să genereze creştere şi o profitabilitate mai ridicată decât în prezent", a subliniat Frederic Oudea.

Domnia sa a adăugat că subsidiara din Rusia a Societe Generale, Rosbank, urmează să îşi extindă activitatea de corporate banking, în timp ce BRD va încerca să reducă provizioanele pentru creditele neperformante.

Preşedintele Societe Generale a declarat, luna aceasta, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia de credit se aşteaptă la rezultate "decente" la nivel de grup după anul viitor, atrăgând, însă, atenţia că profitabilitatea se va situa la niveluri sub cele de dinainte de izbucnirea crizei.

Acţionarii BRD au aprobat, în această lună, alegerea lui Philippe Lhotte, în funcţia de administrator al băncii, pentru o perioadă de patru ani. Domnia sa a fost desemnat la finele lunii iulie să preia funcţia de director general al BRD, după ce Alexandre Maymat a renunţat la calitatea de administrator, din motive personale. Alexandre Maymat urma să preia conducerea băncii după retragerea lui Guy Poupet, preşedinte - director general al instituţiei de credit până în primăvara acestui an. Anterior, Maymat a fost administrator şi director general al Societe Generale Camerun.

BRD a înregistrat, la jumătatea anului, un profit net de 39,4 milioane lei, în scădere de la 282 milioane lei. Scăderea profitului în perioada 30 iunie 2011 - 30 iunie 2012 a fost cauzată de costul net al riscului ridicat, de 714 milioane lei, potrivit instituţiei de credit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb