Softbinator Technologies atrage 6 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat intermediat de TradeVille şi sprijinit de Cornerstone Communications

J.P.
Piaţa de Capital / 29 septembrie 2021

Softbinator Technologies atrage 6 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat intermediat de TradeVille şi sprijinit de Cornerstone Communications

Softbinator Technologies (simbol bursier CODE), o companie românească de dezvoltare de software, specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea pe piaţă de produse inovative alături de clienţi locali şi internaţionali, anunţă închiderea cu succes a plasamentului privat pentru acţiunile sale şi atragerea sumei de 6 milioane lei de la investitorii Bursei de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei vor fi listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti până la finalul anului. Plasamentul privat a fost intermediat de către TradeVille, Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat, în timp ce avocaţii in-house ai Softbinator Technologies, Andrada Damian şi Dan Paşală, au gestionat implicaţiile juridice ale demersului, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată companiei noastre şi le urăm bun-venit în echipa Softbinator Technologies. Cu capitalul atras astăzi vom continua creşterea accelerată şi suntem încrezători că vom deveni un jucător important pe piaţa de servicii de dezvoltare software la nivel global. Aproximativ 95% din veniturile noastre provin din contracte cu companii din afara României, cu precădere din SUA şi Israel. Astfel, pentru atingerea obiectivelor de creştere, în perioada următoare avem în vedere deschiderea de birouri de business development în cele două ţări. Totodată, ne uităm atent şi la potenţiale tranzacţii de M&A pe piaţa din România. Ne propunem ca accesul nostru la piaţa de capital să fie un element de diferenţiere în peisajul de dezvoltare de software autohton, oferindu-ne atât şansa de a atrage capital pentru a plăti numerar deţineri majoritare în cadrul altor companii, sau chiar derularea de operaţiuni de M&A în care să plătim cu acţiuni Softbinator Technologies, atâta timp cât indicatorii noştri de evaluare sunt sensibili mai buni decât ai companiilor achiziţionate. La nivelul serviciilor şi produselor furnizate, vom lansa în viitorul apropiat două linii de servicii noi, Smart Contract Audits şi DevOps Legacy App Migrations, precum şi primul produs marcă proprie, Softbinator Magic Stack," a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.

Softbinator Technologies este specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea pe piaţă de produse inovative alături de clienţi din SUA, Europa (UK, Germania, România), Orientul Mijlociu (Israel, Kuweit) şi Asia (Singapore). În prezent, compania are aproximativ 100 de angajaţi şi colaboratori ce îşi desfăşoară activitatea atât în sediul din Bucureşti, cât şi în Constanţa. Softbinator Technologies furnizează soluţii şi servicii atât pentru startup-uri, unicorni, cât şi pentru clienţi din Fortune 500, alături de care se construiesc echipe adaptabile, multidisciplinare, flexibile, care respectă metodologia de dezvoltare agilă de programare. Profilul organizaţiei este orientat spre dezvoltarea de produse, membrii echipei fiind apreciaţi pentru abilitatea de livrare rapidă de rezultate.

În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 28 septembrie, un total de 100.000 acţiuni, respectiv 10% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la un preţ cuprins între 50 şi 60 de lei pe acţiune. La plasament au participat 143 investitori individuali şi profesionali, iar oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de aproape 8 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de peste 49 milioane de lei. Preţul final pe acţiune a fost stabilit la valoarea maximă, de 60 de lei.

"În vârtejul actual de listări, majorări de capital şi alte oportunităţi tot mai atractive, este uşor să uităm că, în urmă cu 7-8 ani, finanţarea prin bursă în România era un domeniu parcă sortit uitării. Apoi, în 2015, a ajuns în atenţia publicului debutul primei poveşti de succes care a captat imaginaţia investitorilor şi a rescris istoria pieţei noastre de capital: Bittnet Systems. Promovarea acestei companii pe piaţa principală continuă să inspire tot mai mulţi antreprenori. Mai mult, Bittnet îşi pune şi capitalul la lucru pentru a susţine această nouă generaţie de emitenţi precum Softbinator, companie care încheie alături de TradeVille un plasament de succes şi se îndreaptă cu paşi repezi către listarea pe piaţa AeRO. Este doar primul pas, sperăm noi, către multe lucruri extraordinare în viitor (inclusiv, de ce nu, accederea la piaţa principală). Le mulţumim pentru încredere investitorilor, echipei Softbinator, dar şi mentorilor şi investitorilor lor minoritari de la Bittnet şi sperăm să putem bea împreună o cupă de şampanie imediat după listare," a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director Adjunct în cadrul TradeVille, brokerul care a intermediat plasamentul Softbinator Technologies.

Anterior plasamentului, pentru a acorda o şansă membrilor echipei şi colaboratorilor de a face parte din acţionariatul companiei şi din parcursul său de companie listată, acţionarii principali, Daniel Ilinca, Simple Capital, şi Bittnet Group au vândut un număr de 59.530 acţiuni către 35 persoane fizice - angajaţi şi colaboratori ai grupului şi trei persoane juridice, dintre care două vehicule de investiţii din grupul Impetum, respectiv din grupul Autonom. Transferul acţiunilor s-a efectuat la preţul maxim din plasament.

Astfel, în urma plasamentului privat, structura acţionariatului companiei este următoarea: Daniel Ilinca, fondator şi CEO deţine 46,26% din companie, Bittnet Systems 18,99% din acţiuni, echipa de conducere formată din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) şi Andreea Popa (CFO) deţine 10,8%, Simple Capital, un vehicul de investiţii al renumitului investitor în IT, Andrei Pitiş, deţine 8,09%, la care se adaugă celelalte două vehicule de investiţii, din grupul Impetum - cu o deţinere de 1,5%, respectiv din grupul Autonom - 0,67%, precum şi cele 35 de persoane fizice, angajaţi şi colaboratori ai grupului cu un total de 3,65%, în timp ce investitorii BVB deţin 10% din acţiuni.

"Suntem bucuroşi de încheierea cu succes a plasamentului privat şi de călătoria pe care Softbinator Technologies o va începe în curând pe Bursa de Valori Bucureşti. Piaţa de capital oferă oportunităţi unice de dezvoltare pentru companiile de IT şi suntem încântaţi să vedem tot mai mulţi antreprenori care apelează la acest tip de finanţare. Plasamentul pentru acţiunile CODE a reprezentat echilibrul perfect între îndeplinirea nevoilor companiei în ceea ce priveşte accesul la capital pentru dezvoltare şi oferirea către investitori a unui multiplu atractiv pentru o companie cu potenţial solid de creştere, o experienţă demonstrată şi cu planuri de dezvoltare ambiţioase," a declarat Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications, Consultant Autorizat al Softbinator Technologies.

Din suma de 6 milioane de lei atrasă în urma plasamentului privat şi din capitaluri proprii, până la finalul anului 2022 o sumă de 2,5 milioane de lei va fi alocată pentru deschiderea de birouri de business development în SUA şi Israel, 3 milioane de lei vor fi utilizaţi pentru achiziţii de alte companii (M&A) cu specific similar de activitate din România, 1,5 milioane de lei vor fi folosiţi pentru lansarea a două linii de servicii noi - Smart Contracts Audits şi DevOps Legacy App Migration, iar alte 1,5 milioane de lei pentru lansarea şi promovarea Softbinator Magic Stack (SMS), primul produs 100% al Softbinator.

În 2020, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei. În prima jumătate a anului 2021, Softbinator Technologies a înregistrat vânzări de 7,71 milioane de lei, în creştere cu 43% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 1,39 milioane de lei, cu 18% în plus. Compania estimează venituri de 16,2 milioane de lei şi un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021. Softbinator Technologies îşi propune să ajungă la o rată de creştere anuală compusă de 70% în următorii 4 ani.

Opinia Cititorului ( 29 )

  1. Directorul tradeville e sincer-vrea o cupa de sampanie ca a bagat carne de tun o noua serie de temerari.

    Insa e de observat maniera nelegala in care BNET a sustinut plasamentul la care avea 20% din actiuni.Inainte de derularea plasamentului da un comunicat ieri dimineata ca sa ne anunte cum au intrat Impetum,Autonom si altii in CODE.Si cum au luat ei la pretul maxim,oferind ilegal o indicatie despre pretul la care trebuie subscris si despre interesul pentru companie. 

    Ia sa auzim reactia ASF la asemenea incalcare flagranta a legii derularii ofertelor prin plasament privat,fara intocmirea de prospect(ok,au facut unul dar nu e prospect in sensul legii). 

    Stiau multi ca asa va proceda Logofatu ca e disperat sa faca profit pe financiar umfland balonul la firmele achizitionate.Insa si-a pierdut de tot capul si vad ca si Tradeville nu mai are jena sa intre in combinatii imputite in dauna clientilor.

    Sa facem o predictie-vom auzi despre CODE si BNET in context legal,la initiativa autoritatilor in domeniu. 

    1. ce reactie a Asf???? e plasament privat!! ai idee ce înseamnă asta?? adică fără prospect! dar la maxim 150 de 'fraieri'. ce încălcare flagranta?? pana acum CODE este o entitate privata, acțiunile nu sunt listate! plasamentul privat s-a făcut prin bvb, doar tehnic, ca în rest în acest moment nu are nicio obligație ca emitent pe piața reglementată sau ATS, ci doar de la momentul admiterii la tranzacționare.

      pffff, multa minte va mai trebuie ca sa înțelegeți ceva din partea legala a investiției... 

      Nu te agita ca sampania lui Dumitrescu , scrie si el ca e fara prospect

      Daca citesti textul el zice de comunicatul BNET care se trezeste fix inaintea unei vanzari intermediata de un SSIF sa si aduca aminte de niste tranzactii operate la ORC 

      si? :) care e problema?

    60 mil evaluare, profit primu semestru 1.39, sa presupunem plini de speranta 3 mil pe 2021...60/3=20 multiplu, si lumea inca se inghesuie....felicitari Tradeville, intr-o era in care gasesti informatii peste tot, voi reusiti sa strangeti "investitori"...nu mai spun ce a punctat si colegul(niste actiuni instrainate catre colaboratori, numai bine de descarcat in piata, fara a atrage atentia asupra BNET)...evident ca daca erau asa de bune nu le-ar fi vandut...Bafta, si pentru cei care nu ati prins, nu fiti suparati luati la listare cu discount 10-15%

    1. Lol, noua moda bevebica-sa spui ca se inghesiie lumea sa ia mai scump firme in afara bursei decat pe ea

      pai dacă cei 35 care au luat acțiunile la 60 de lei, înainte de plasament, le vând la listare cu discount de 10-15% așa cum zici tu, înseamnă ca pierd și ei, ca și cei din plasamentul privat. d'ooohhh

      cum ziceam mai sus.. mai gândește cineva înainte sa scrie sau doar "pumnii mei (sau degetele mele) minte nu are" :)))) 

      la listarile care nu au atins niciodata pretul din plasament cine vinde, aia care le-au luat de la Mega Image?

      actionarii initiali evident. dar aici, colegul nostru de postare zicea prost ca le vor vinde cei 35 care le au luat imediat înaintea plasamentului tot cu 60 de lei.

      Wow dar cata stiinta ai tu si cat urmaresti fenomenul!

      CC,APP,ALW ce sunt?Actiuni aduse la fel de TradeVille sau borcane de muraturi? 

      Bine ca ne spui-cum sa pierzi cu plasamentele ca asa ceva nu s-a vazut?!

      Doh! 

      70% din "civilii" din plasament habar nu au ce cumpara

      1.prin vanzarea la pret maxim catre cei 35, MARKETING 

      2.s-a descarcat "gestiunea" de pe BNET pe persoane fizice, deci un eventual esec nu va mai fi asa intens pentru BNET, in contabilitate 

      3.LOGICA nu vinde nimeni, daca stie sigur cu vor fi un real SUCCES, nu e ca si cum BNET sta in banii de la vanzare(are o caruta de obligatiuni negarantate de unde a luat bani).. 

      my friend, eu nu am zis ca o sa scada sau ca o sa crească, ca nu se fac astfel de predicții aiurea, ci ca este intuitiv și logic (mai știți ce e aia? :)))) ca cei care au luat la 60 de lei anterior plasamentului (angajați, colaboratori, femei de serviciu etc) sa NU vinda la listare dacă prețul scade! Așa cum zicea stimabilul. Atât am zis. E corect, da sau nu? Atunci nu te mai baga aiurea în vorba cu alte păreri. iar legat de CC, ALW etc zic așa: ALW e un rahat de firma românească care acum 7-8 era șmecheră, dar acum cine naiba mai cumpara telefon și tv de la ei, când exista chinezării mai ieftine și mai bune? CC - e un call center for fucks sake.

      CODE, mie personal, mi se pare ca e ușor peste cele 2. Și ca metrics e peste. PER de 17 fata de CC cu PER de 27... 

      Aia care au luat sunt implicati direct in strategia de a salta banii naivilor.

      De exemplu Autonom a luat de maruntis ca Dan Stefan care o detine e si la BNET mare strateg. 

      Autonom a luat banii tot din plasament-obligatiuni. 

      O sa aflam ca si Stroe HUNT a bagat tot asa banii altora.

      Acum se vede schema?Chiar daca aparent o sa piarda ei o sa toace cine stie cum banii investitorilor. 

      buna analiza

      eu unde vad BNET fug 

      Tradeville ridica osanale la o actiune care numai gauri produce alora de vin cu capital,actiunea are doar directia in jos 

      desigur ca la inceput s-a castigat pe ea ca trebuia castigata putin increderea poporului ca sa aduca grosul banilor

      pe urma s-a suit scroafa in copac 

      Cum ti-a dat PER 17, caci dupa cum zice si comentatorul de la 2. ar veni pentru 2021 aproximativ un PER de 20 (dupa datele din articolul Bursa, mai exact am calculat un FWD 2021 PER de 21.3. Iar pentru 2020 mie imi da la calcule un PER de 23...oare gresesc undeva?).

      Merci 

    o luara cu comunicatele dinaintea plasamentului zicea BNET ca e buna de luat la pret maxim ca nu putea direct Softbinator

    o s o tina si astia tot in comunicate ca restul nu o sa arate mare lucru 

    12 mil afaceri 60 evaluare stam bine 

    stim stim pe wall street e la fel, chiar si mai si

    doar ca aici e piata AER nici macar BVB, care si asta e nici macar-spuneti si voi orice bursa mai amarasteana 

    1. După cifrele pe 2020 și estimări 2021, CODE la 60 e în "offside" fata de AST, de exemplu, care s-a corectat la un fair value 24 și nu stau în 2 clienți...da, știu nu sunt pe aceeași piața "sel ecta" ca doar CODE va fi noua TSLA, v-ați prins?

      CAGR 70% anual ramane de calculat doar in cati ani depaseste TSLA sau PATH :))

      pai ei nu se compara cu AST ca aia vad ca stau in banca lor si nu anunta cucerirea Universului,mai ales ca au dat rezultate foarte proaste

      AST a zis ca o sa scoata cifre bune la final de an dar piata a reactionat foarte normal si a corectat zdravan cotatia,ca asa se procedeaza cu astea care inca nu au proba ca fac ceea ce trambiteaza  

      Parerea mea e ca AST e clar subevaluata acum, corect penalizata de piata printr-o corectie in urma rezultatelor publicate recent. E mai mult decat fairprice 24 de lei/actiune, uitati-va ce cotatii si PER au celelate IT-iste de pe bursa. Dupa cum bine zic comentatorii de mai sus, are nevoie de o confirmare a previziunilor facute, nu merge doar din vorbe. Dar au ceva contracte semnificative semnate si previziunea pe 2021 a fost marita mult fata de estimarea initiala. Daca vor confirma la urmatoarea raportare, bubuie pretul.

      Acum cu Softbinator ce sa zic, la fel, pana nu confirma prin raportari planurile lor marete de CAGR 70% totul se rezuma la vorbe frumoase. Sa vedem...chiar sunt curios daca va intra la tranzactionare peste 60 lei. Eu cred ca prinde o corectie de 10-15% din start...  

    Tradeville ma dar trebuia s o scoateti la 100 de milioaneeee,pentru domni si pentru doamneeee.Cum sa intre Moet ul asa pe dinaintea goala?

    Prajiti ca lumea guvizii aia ca vin cu bani si se cam intind peea tare,au pretentia sa faca profit.Bagati foc pana i faceti icre negre ca fara ele Moet ul e Babanu saracului. 

    1. HA?

      Le mulţumim pentru încredere investitorilor, echipei Softbinator, dar şi mentorilor şi investitorilor lor minoritari de la Bittnet şi sperăm să putem bea împreună o cupă de şampanie imediat după listare," a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director Adjunct în cadrul TradeVille, brokerul care a intermediat plasamentul Softbinator Technologies.

    Idee de tun pentru Tradeville: sa faca plasament privat cu propriile actiuni. Sa se imbuibe si ei cu bani atrasi de la pacanari.

    1. Asta ar fi tare ca in fond tot au preluat ei toata golaneala BRK

    A fost învățat de avocati sa toarne mai legal proștilor de pe Facebook care nu știu sa calculeze. Ce nu știe el e ca are plângere panala la parchet cu primele postări cand descarca. Sa vedem daca alege sa dea tot spaga sa scape sau merge direct acolo unde asf nu îndrăznește propună, acolo unde intra toți care manipulează piața

    1. Dupa ce s-a intamplat inainte de ora 10 la CC la listare,ASF e obligata sa cerceteze toate tranzactiile facute in primele 2-3 zile la acesti noi emitenti.

      Sa se vada cine a manipulat piata pentru a descarca actiunile cu complicitatea unor traderi.

      Stefanoiu,Gradinescu se aude acolo in spate?Ca oricum vine Diicot si va intreaba ei de ce ati acoperit abuzul de piata,mai ales ca sunt implicate si alte firme supravegheate de voi. 

    a intrat si Sif-ul (bnet) a lui Logofatu in actionariat?

    1. asta chiar e buna :)

      logofatu pentru noi este Lakis 2 

    sa-mi trag basca de dobitgoc pe spatele capului dupaa ce am cetit articol si comentarii

    nu ma gandesc decit la combinatia din spate si ma intreb cam ce cifre sa rulez ca sa prind o firimitura din istetimea director trage-vin-pa-nas si logoristu biznet

    daca o sa-mi dea cu virgula nu-mi ramine decit s-o trag pe alte actiuni unde au pantalonii jos combolotorii astia  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb