Softbinator Technologies preia WiseUp şi anunţă deschiderea unui birou în California în prima parte a anului 2022

Piaţa de Capital / 9 noiembrie 2021

Softbinator Technologies preia WiseUp şi anunţă deschiderea unui birou în California în prima parte a anului 2022

Softbinator Technologies (BVB: CODE), companie românească de dezvoltare software, specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea pe piaţă de produse inovative alături de clienţi locali şi internaţionali, anunţă demararea procedurilor de preluare a WiseUp, companie locală de dezvoltare produse software. Pentru realizarea acestei tranzacţii, Softbinator Technologies va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acţiunile sale, care a avut loc în luna septembrie a acestui an, conform unui comunicat remis redacţiei.

"În cursa noastră de dezvoltare de produse pentru cei mai inovativi clienţi din lume şi de a da o altă faţă clasicului outsourcing prin rafinarea serviciilor noastre end-to-end, achiziţionarea WiseUp se potriveşte perfect. Dincolo de aptitudinile excelente ale viitorilor colegi din echipa de dezvoltare software, cunoştinţele impresionante ale fondatorilor George, Radu şi Cristi în ceea ce priveşte practicile şi procesele aplicate în dezvoltarea de produse, ne vor ajuta să livram mai mult, mai repede, dar şi la o calitate mai ridicată. În următoarea perioadă, acţiunile CODE vor debuta pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi suntem încântaţi că prin această achiziţie am demarat deja planurile de dezvoltare ale companiei privind realizarea de tranzacţii de tip M&A," a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.

WiseUp este o companie fondată în anul 2017 de către George Diţă, Radu Diţă şi Cristi Spiru, axată pe construirea şi prototiparea de produse şi servicii digitale end-to-end, pentru companii inovative din zona de startup şi enterprise. De-a lungul existenţei sale, WiseUp a colaborat cu companii precum Microsoft, Siemens, Deloitte, BRD şi Porsche.

"În general, companiile care încă sunt conduse de fondatori împărtăşesc ADN-ul lor şi sunt unice. De aceea, nu credeam că voi întâlni o altă companie cu care să împărtăşim aceleaşi valori, să avem misiuni similare şi o chimie atât de bună cu echipa de management, aşa cum s-a întâmplat cu Softbinator Technologies. Am fondat WiseUp în 2017 cu misiunea de a forma la nivel local echipe de produs, capabile să poată dezvolta produse digitale pentru pieţele din Vest. Este o misiune care s-a conturat frumos, iar 2021 a fost anul cu cea mai mare creştere din istoria WiseUp, cu previziuni şi mai bune pentru 2022. Ca parte din Softbinator Technologies vom putea face şi mai mult, mai repede. Alături de partenerii mei, Radu şi Cristi, suntem entuziasmaţi să ne alăturăm Softbinator Technologies. Abia aşteptăm să lucrăm cu Daniel şi colegii lui pentru a duce această misiune mai departe mult mai rapid decât am fi putut să o facem în mod independent," a declarat George Diţă, cofondator, Product Manager & CEO al WiseUp.

În urma acestei tranzacţii, compania va prelua integral WiseUP şi îşi va extinde expertiza tehnică şi portofoliul de clienţi. Totodată, fondatorii WiseUp se vor alătura echipei de management a Softbinator Technologies. În acest moment, Softbinator Technologies mai deţine participaţii în compania de recrutare TechMind (25%), agenţia de Product Design Ixperi (75%) şi în Yummdiet (9,5%), o platformă smart de recomandări de nutriţie sănătoasă şi well-being.

Odată cu închiderea cu succes a plasamentului privat organizat în luna septembrie a acestui an, prin care a atras suma de 6 milioane de lei de la investitorii BVB, Softbinator Technologies a demarat şi operaţiunile de extindere a companiei pe piaţa din SUA. În luna octombrie, Daniel Ilinca împreună cu Andrei Pitiş, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei, au fost prezenţi în San Francisco, Palo Alto şi Mountain View, unde au pus bazele mai multor parteneriate pentru companie. Ca urmare a acestei vizite, Softbinator Technologies va începe demersurile pentru deschiderea unui birou în California până la finalul primului trimestru din 2022. În cadrul acestui birou vor fi angajaţi specialişti de business development de la nivel local, dar vor fi trimişi şi o parte din angajaţii din România, pentru a fi asigurat un schimb de cunoştinţe cât mai eficient şi o prezenţă cât mai solidă în ceea ce priveşte explorarea acestei pieţe.

Totodată, compania are în vedere şi intrarea pe pieţele din Texas (Austin) şi Tennessee (Nashville). Astfel, la mijlocul lunii noiembrie, Softbinator Technologies va participa la o serie de întâlniri pentru stabilirea unor parteneriate şi în aceste state. Pentru companie, Texas reprezintă un teritoriu neexplorat, dar cu un potenţial ridicat având în vedere că în ultimii ani a început să fie perceput ca un nou centru de tehnologie, fiind denumit inclusiv "Silicon Hills". În ceea ce priveşte Tennessee, Softbinator Technologies lucrează deja cu diverse companii stabilite în Nashville şi urmăreşte consolidarea acestor relaţii, precum şi extinderea reţelei de clienţi în statul respectiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb