Sonaca Aerospace Transilvania şi-a majorat capitalul cu 4 milioane de euro

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 5 mai 2015

Sonaca Aerospace Transilvania şi-a majorat capitalul cu 4 milioane de euro

Belgienii sunt interesaţi să investească 10-15 milioane euro

Belgienii de la Sonaca, o companie care activează în domeniul aerospaţial, au majorat în luna martie capitalul subsidiarei sale din România - Sonaca Aerospace Transilvania - cu patru milioane de euro. Banii ar urma să fie folosiţi pentru achiziţia unei suprafeţe de teren şi pentru demararea construcţiei fabricii de echipamente aeronautice.

Deocamdată, compania nu a anunţat care este locaţia viitoarei investiţii, dar sunt mai multe aspecte care ne fac să credem că Braşovul este una dintre zonele vizate, pornind chiar de la numele companiei, dat fiind faptul că în Transilvania nu mai este nicio zonă specializată pe industria aerospaţială. De asemenea, Airbus este unul dintre cei mai importanţi clienţi ai belgienilor, ceea ce indică tot perimetrul Braşovului pentru ridicarea fabricii.

În luna februarie, producătorul de echipament aeronautic Sonaca a obţinut acordul sindicatelor pentru a investi în România. Nu este vorba de delocalizare, ci de nevoia de a absorbi creşterea comenzilor din partea Airbus, într-un context de presiune asupra preţurilor. Producătorul de la Gosselies, controlat în proporţie de 90% de Regiunea Wallonie, va achiziţiona un teren (sunt în curs negocieri imobiliare) pentru a construi o nouă filială, pornind de la zero.

Entitatea din România va avea două departamente şi va angaja mână de lucru pe care Sonaca o va plăti, cu toate taxele incluse, cu maximum 5,5 euro pe oră. Investiţia grupului Sonaca în Europa de Est nu va depăşi 10-15 milioane de euro. CEO-ul grupului, Bernard Delvaux, a precizat că "în nici un caz nu este vorba de deturnarea programelor de fabricare de la Gosselies sau din alte uzine ale noastre".

Sonaca este unul din liderii mondiali în dezvoltarea şi producţia de componente de structură pentru industria aerospaţială. Furnizor al Airbus, al producătorului de aeronave brazilian Embraer şi al unor companii de renume -cum ar fi Dassault şi Bombardier -, grupul este, de asemenea, foarte activ şi în cadrul programelor spaţiale militare. Astăzi, Sonaca are mai mult de 2.400 de angajaţi în întreaga lume, din care aproximativ 1.600 sunt în Belgia, la Gosselies.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Langa Turda se construieste fabrica

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb