Sonae Sierra a evitat costuri de 34.9 milioane de euro prin măsurile de eco-eficienţă

T.B.
Piaţa de Capital / 12 iunie 2023

Sonae Sierra a evitat costuri de 34.9 milioane de euro prin măsurile de eco-eficienţă

Ca urmare a punerii în aplicare a unui set extins de măsuri care vizează eco-eficienţa, compania a reuşit să evite cheltuieli operaţionale care se ridică la 34,9 milioane de euro, punând accentul pe reducerea emisiilor de CO2 cu 90% din 2005 şi pe diminuarea consumului de energie electrică cu 66% din 2002. Portofoliul certificat ecologic al companiei, aflat în creştere, permite acesteia să îşi menţină angajamentul de a avea active neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040.

Sierra a reuşit să reducă utilizarea resurselor pe scară largă, şi anume consumul de apă, care a scăzut cu aproximativ 40% din 2003.

Creat de Sierra în 2012, programul Bright® pentru eficienţă energetică a făcut posibilă identificarea a 273 de iniţiative de sustenabilitate în toate etapele programului şi a generat 703 oportunităţi de îmbunătăţire, care au condus la o reducere de 33,200 MWh a consumului de energie şi la economii anuale potenţiale în valoare de 7,4 milioane de euro. Anul trecut, Sierra a lansat Bright 2.0, o variantă revizuită a programului. Prin implementarea acestei noi versiuni s-a identificat deja un potenţial de creştere a eficienţei energetice cu 37%, prin intermediul a 172 de măsuri de îmbunătăţire identificate, care însumează o reducere a consumului de aproximativ 45,510 MWh şi 6,8 milioane de euro în economii anuale potenţiale (raportate la preţurile energiei din 2022).

Angajamentul de a atinge neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în 2040 înseamnă un avans de 10 ani în raport cu obiectivului Comisiei Europene. De asemenea, Sierra a aderat recent la Principiile pentru investiţii responsabile (PRI), ca un angajament pentru a stimula schimbarea continuă prin bune practici investiţionale de referinţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb