SONDAJ CEC BANK: Unul din patru deţinători de carduri de credit nu îl folosesc

G.U.
Bănci-Asigurări / 1 noiembrie 2021

Unul din patru deţinători de carduri de credit nu îl folosesc

Unul din patru (24%) deţinători de carduri de credit nu îl folosesc, potrivit unui sondaj online realizat de Finzoom pentru CEC Bank, se menţionează într-un comunicat remis redacţiei.

Totodată, 36% dintre deţinătorii de carduri plătesc ulterior integral sumele utilizate lunar de pe cardul de credit, se precizează în comunicat.

Chiar şi în situaţiile în care există sume neacoperite, 45% dintre respondenţi au doar solduri mici, de sub 2.500 lei, ceea ce înseamnă că posesorii de carduri de credit utilizează cardurile de credit cu prudenţă, conform CEC Bank.

Astfel, cei mai mulţi utilizatori au identificat avantajele cardului de credit şi ştiu să-l folosească, astfel încât să nu plătească costuri suplimentare, reiese din răspunsurile furnizate în cadrul sondajului.

Doar 11% dintre respondenţi susţin că folosesc cardul de credit pentru retrageri de numerar, operaţiuni pentru care cele mai multe bănci percep dobânzi mai mari decât pentru plăţile la comercianţi.

Un procent de trei ori mai mare (33%) de utilizatori susţin că a optat pentru sistemul de plată în rate fără dobândă, în contextul în care oferta include carduri de credit cu între 3 şi 24 de rate fără dobândă.

Principalul motiv pentru care consumatorii solicită un card de credit este avantajul de a cumpăra pe loc şi de a plăti mai târziu (29% dintre răspunsuri).

Accesul rapid la bani este motivaţia pentru 20% dintre respondenţi, iar 14% sunt atraşi de costurile reduse, dacă rambursează la timp sumele utilizate.

În ceea ce priveşte sumele cheltuite lunar de pe cardul de credit, pentru 37% dintre cei chestionaţi acestea sunt în medie între 300 şi 1.000 de lei.

Alţi 24% dintre deţinătorii de carduri de credit cheltuie sub 300 de lei, iar 18% dintre respondenţi cheltuie lunar sume de 1.000 - 2.500 lei

Cei mai mulţi dintre cei chestionaţi folosesc cardul de credit de 1-2 ori pe lună (45%), 20% realizează 3-5 operaţiuni lunar, iar 24% fac mai mult de 5 operaţiuni lunar.

Cu privire la reticenţele faţă de cardurile de credit, cei mai mulţi (40%) menţionează costurile mari (dobânda şi comisioanele).

Pentru 28% dintre respondenţi este prea mare tentaţia de a cheltui mai mult decât îşi permit, iar 20% se tem că nu-şi vor permite să ramburseze creditul.

Sondajul privind utilizarea cardurilor de credit a fost realizat în luna septembrie, pe un eşantion de peste 2.000 de respondenţi din toată ţara.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In Romania cardurile de credit sunt camata curata. Nici nu se compara cu avioanele avantajoase ce le au prin SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb