SONDAJ CNBC: Unul din zece americani investeşte în criptomonede

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 august 2021

Grafică de MAKE

Grafică de MAKE

Monedele digitale, preferate pentru uşurinţa tranzacţionării Criptomonedele, aflate pe locul al patrulea în preferinţele de investiţii, după imobiliare, acţiuni, fonduri mutuale şi obligaţiuni

Tot mai mulţi investitori fac plasamente în criptomonede, activele digitale fiind preferate pentru că sunt tranzacţionate uşor, potrivit sondajului CNBC/Momentive Invest in You. Sursa arată că mai bine de 10% dintre cei chestionaţi investesc în monede digitale, aceste active plasându-se pe locul al patrulea în preferinţele lor, după imobiliare, acţiuni, fonduri mutuale şi obligaţiuni.

Sursa mai notează că aproximativ 65% dintre investitorii în criptomonede au trecut către această clasă de active în ultimul an. În acelaşi interval de timp, preţurile unora dintre criptomonedele de top au fost volatile. Bitcoin, spre exemplu, a atins un maxim istoric de peste 63.000 de dolari în aprilie, dar a scăzut ulterior, după care, recent, a urcat la aproape 50.000 de dolari.

În rândul celor care tranzacţionează criptomonede, principalele motive pentru care fac acest lucru sunt: tranzacţiile se derulează uşor (43%); este interesant să investeşti în asemenea active (35%); există un potenţial de creştere ridicată într-o perioadă scurtă de timp (31%), potrivit sondajului. Pentru 26% dintre cei intervievaţi, asemenea investiţii sunt "un joc", iar 23% fac palsamente în monede digitale pentru că unele personalităţi de pe social media încurajează populaţia să realizeze asemenea tranzacţii. Pe 20% îi încurajează familia, iar 18% consideră că investiţiile în criptomonede reprezintă un potenţial de creştere stabilă pe termen lung, conform sondajului menţionat.

"Există o mulţime de lucruri care fac activul cripto foarte atractiv. Cel mai important este posibilitatea să câştigi mulţi bani", spune, conform CNBC, Douglas Boneparth, preşedintele Bone Fide Wealth LLC din New York.

Sondajul CNBC/Momentive Invest in You a fost realizat în perioada 4-9 august 2021, pe un eşantion de 5.523 de adulţi din SUA, dintre care 11% au declarat că investesc în criptomonede.

Ben Weiss, CoinFlip: "Nu există un loc sigur care să îi protejeze pe investitori"

Desigur, există un risc asociat investiţiei în criptomonede, la fel ca în cazul oricărui alt activ, atrage atenţia sursa citată. Domeniul este interesant, potrivit lui Douglas Boneparth, care menţionează că acest lucru nu schimbă faptul că investitorii îşi riscă economiile.

Specialiştii le recomandă celor interesaţi de active digitale să facă mai întâi o cercetare privind criptomonedele, ca să se asigure că înţeleg cu adevărat ce cumpără.

În timp ce moneda cripto câştigă tot mai mult teren şi poate face parte dintr-un portofoliu bine echilibrat, încă este diferit de oricare alt activ, conform lui Ben Weiss, cofondator şi CEO al CoinFlip, una dintre cele mai mari companii de ATM-uri Bitcoin din SUA.

Ben Weiss afirmă: "Spre deosebire de bănci şi bursă, în cazul activelor cripto, nu există un loc singur care să îi protejeze pe investitori, dacă aceştia fac o greşeală. Criptomonedele vă permit să fiţi propria dumneavoastră bancă, ceea ce include responsabilitatea de a vă menţine investiţiile în siguranţă. Asta înseamnă că, pe lângă înţelegerea monedei pe care doriţi să o achiziţionaţi, trebuie să decideţi ce fel de portofel cripto veţi folosi şi cum vă veţi păstra parolele şi alte informaţii sensibile în siguranţă".

Odată ce investitorul a dobândit elementele de bază privind criptomoneda, mai există un pas, conform sursei: acesta trebuie să se asigure că ştie cum să tranzacţioneze moneda digitală în conformitate cu obiectivele sale pe termen lung.

"Dacă intenţionaţi să investiţi în monede cripto, nu trataţi acest lucru diferit de ceea ce aţi face cu restul banilor", subliniază Boneparth, menţionând că investitorul trebuie să aibă o idee clară despre locul în care se încadrează plasamentul în planul său financiar general, care ar trebui formulat, în cazul în care nu există.

CNBC: O treime dintre investitorii în criptomonede tranzacţionează lunar sau săptămânal astfel de active

Mulţi investitori noi în criptomonede s-au angajat să îşi tranzacţioneze frecvent aceste active, potrivit sondajului CNBC, care arată că aproximativ o treime dintre investitori au declarat că tranzacţionează monede cripto lunar (34%) sau săptămânal (33%), iar aproape un sfert (24%) - zilnic.

Conform sursei, aceste tranzacţii se derulează prea des, iar experţii financiari recomandă în general cumpărarea şi păstrarea activelor pe termen lung, ca o modalitate solidă de a realiza câştiguri.

Potrivit sondajului, 26% dintre cei intervievaţi realizează asemenea tranzacţii o dată la trei luni, iar 18% - o dată la la şase luni. Doar 1% nu au realizat asemenea tranzacţii niciodată.

Având în vedere volatilitatea multor criptomonede, cumpărarea şi vânzarea pot creşte adesea riscul de a pierde bani într-o tranzacţie proastă sau de a fi afectat de costuri supradimensionate, conchide sursa.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. "10% dintre cei chestionaţi" nu e egal cu "unul din zece americani"

    1. Daca esantionul este reprezkentativ, atunci da, este unul din zece americani.

    Dupa noile regulamente din UE de acum cativa ani nici nu mai ai voie sa cumperi fonduri Vanguard din SUA daca nu esti investitor profesional, trebuie sa cumperi supa reincalzita ofertia de fondurile facute de firme din Luxemburg.

    Deci, nu ar fi de mirare ca o parte din doritorii de intrumente de investitii sa mearga inspre crypto din cauza reglementarilor idioate. 

    1. Știu pe unii de la SIF-uri care numai cu fonduri din Luxemburg și Liechtenstein lucrează. Și nu se plâng deloc așa cum te plângi. Deci înseamnă că le merge bine.

      ESte adevarat ca MIFID2 nu iti permite sa cumperi in dolari ETF-uri americane (decat in anumite conditii pe care brokerii de la noi nu se grabesc sa le indeplineasca) si chiar daca sunt etf-uri simple de actiuni (adica fara derivate si leverage). Ciudat, in schimb ai voie sa cumperi in dolari aproape orice traznaie de actiune pe bursa americana pentru ca nu sunt instrumente complexe.

      Pentru cei care vor sa cumpere pe bursele internationale eu le recomand sa schimbe banii in euro si nu in dolari, pt ca pot sa cumpere inclusiv actiuni americane listate in euro la Frankfurt, ca sa nu mai vorbesc de oferta vasta de etf in euro, listate pe marile burse europene, inclusiv in Luxemburg cum bine spune dl de la 2.1, si multe din aceste etf investesc in dolari pe bursa americana. Adica, daca dolarul creste masiv fata de euro esti acoperit pentru ca valoarea actiunilor tale in eurola etf se apreciaza corespunzator. 

      Doar ca restul decat sa cumpere SIF mai bine luau crypto. Castiguri mult mai mari si situatii mai putin dubioase.

    Noua criptomoneda e TRY-ul care'si incepe aprecierea.

    1. exact

      otp are dobanda peste 10% la depozite TRY, in Ungaria. La noi Garanti da 6%

      Frumoasa diferenta de dobanda, dintre ungurake si romanake. "Vrem o tara ca afara!" : ))

    investeste pe dracu. articol de kkt

    Vad frecvent jurnalele de stiri pe CNN. A fost o emisiune f bine pregatita cu intrebari f bine punctate adresate unui tip care avea platforma de investitii in cripto. O discutie intre un super realizator cu pregatire economica si un vanzator de fantasme pe a carui fata se putea citi ca evita sau nu are raspunsuri clare referitoare la riscuri. De ce povestesc asta? Pentru ca fost extrem de instructiv si asta era si scopul emisiunii. Deci, nu cumpar cripto, muncesc prea greu pentru bani ca sa imi asum riscuri necalculate. Nici nu invidiez pe cei care investesc si sunt pe plus. Treaba fiecaruia. Ideea este ca intodeauna media trebuie sa informeze si sa incerce sa educe.

    1. Corect,ai fost instruit să muncești din greu și faci ce ști mai bine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb