Sondaj IRSOP : Opinia românilor despre conflictele actuale care vor schimba mersul lumii

A.F.
Miscellanea / 1 noiembrie 2023

Sondaj IRSOP : Opinia românilor despre conflictele actuale care vor schimba mersul lumii

Într-un sondaj recent realizat de către IRSOP, opinia publicului român a fost evaluată în privinţa conflictelor actuale din Orientul Mijlociu şi Ucraina, care au stârnit îngrijorare şi discuţii intense în comunitatea internaţională, conform unui comunicat remis redacţiei.Conform comunicatului, rezultatele oferă o perspectivă interesantă asupra gândirii şi sentimentelor românilor în faţa acestor evenimente dramatice.

În urma atacului organizaţiei Hamas din 7 octombrie, în care peste 1400 de oameni au fost ucişi şi mulţi alţii au fost luaţi ostatici în Gaza, opinia publicului român a fost clară: 86% dintre respondenţi au condamnat acest atac. Totodată, 66% dintre participanţi consideră că Israelul are dreptul să se apere şi să lupte împotriva militanţilor Hamas din Gaza, în timp ce 78% sunt de acord ca România să acorde ajutor umanitar populaţiei civile afectate din Fâşia Gaza.

Sondajul a relevat şi preocupările românilor în privinţa securităţii naţionale. Conform rezultatelor, 56% dintre participanţi cred că războiul din Orientul Mijlociu ar putea determina acţiuni teroriste care pun în pericol securitatea populaţiei din România.

Când vine vorba despre primirea refugiaţilor evrei din Israel în România, opinia publicului este împărţită: 29% dintre români sunt total de acord, 38% sunt parţial de acord, în timp ce 31% sunt împotrivă.

Referitor la conflictul israeliano-palestinian, 56% dintre respondenţi sunt pentru existenţa unui stat palestinian în Orientul Mijlociu, în timp ce 18% sunt împotrivă.

În legătură cu conflictul din Ucraina, 36% dintre participanţi au menţionat că îi îngrijorează mai mult decât conflictul din Orientul Apropiat. Cu toate acestea, 40% cred că România face exact cât trebuie pentru a ajuta Ucraina, în timp ce 46% cred că ţara noastră face prea mult.

Un aspect important analizat în sondaj a fost nivelul de încredere în capacitatea Guvernului României de a proteja siguranţa populaţiei în cazul unui pericol armat. Rezultatele arată o lipsă semnificativă de încredere, cu 44% dintre respondenţi care au menţionat că au o încredere foarte mică şi 35% cu o încredere mică.

Sondajul IRSOP a fost realizat prin interviuri telefonice cu 905 persoane în perioada 25-30 octombrie 2023 şi are o toleranţă de eşantionare de ±3,3%. Acest studiu oferă o imagine relevantă asupra opiniilor şi preocupărilor românilor în contextul conflictelor internaţionale şi pune în lumină nevoia de discuţii şi soluţii în privinţa problemelor globale care afectează securitatea şi stabilitatea internaţională.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Din nou intrebari ambigue atfel ca sa se manipuleze rezultatele! Refigiatii proveni d in Israel sunt palestinienii supusi evacuarii acesteia fara precedent! poporul care a clamat ca a fost oprimat, ca i s a luat pamantul, ca nu avea tara..timp de 2500 de ani . face unui alt popor ceea ce nu era admisibil nici in evul mediu nicicum in sec 21. Asta anuleaza orice urma de justificare pentru statul in care s au instalat evreii aflati in diaspora peste tot in lume si demonstreaza ca Israel nu e o democratie si dispretuieste valorile umanismului.

    Prima intrebare a fost: "ati fost spalat pe creirer bine de TV? hai sa va punem niste intrebari". Populatia nu are acces la informatie de nici un fel. Nici de prin peninsula si mai ales de aici de langa noi. Habar nu are lumea ce face si ce nu face Romania pentru ca nu se anunta. Doar mai dispar bani cu inflatie si mai dau faliment niste asiguratori majori si dispar bani cu binecuvantarea statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb