SONDAJUL BURSA Patrularea armatei pe străzi, DA, în proporţie de 73% - dar dictatura?

Florian Goldstein
Miscellanea / 3 aprilie 2020

Patrularea armatei pe străzi, DA, în proporţie de 73% - dar dictatura?

Sondajul BURSA cu întrebarea " Consideraţi că este necesară armata pe străzi?" s-a încheiat cu un total de peste 1500 de voturi, dintre care 73% aprobau patrulele militare din oraşe, iar 27% le respingeau.

Este primul din seria de sondaje lansate de ziarul BURSA, iar curba voturilor arată că interesul pentru subiect s-a diminuat după primele trei zile, ilustrând faptul că, în lipsa vreunor fapte de arme notabile ale soldaţilor, lumea s-a obişnuit cu ideea.

De altfel, între noi şi soldaţi, se află zidurile caselor în care ne-am izolat.

Personal, nu am văzut nici un soldat pe drum.

Singurii pe care i-am văzut sunt cei din fotografiile de pe internet.

Comentariile cititorilor la acest Sondaj, pe pagina Facebook a ziarului BURSA, acoperă întreg spectrul de opţiuni, de la acceptarea etuziastă a scoaterii militarilor pe străzi, cu opinia extremistă "Da, dar să şi tragă în cei ce nu respectă restricţiile", până la respingerea completă a măsurii: "Multora se pare că le place dictatura deşi habar nu au ce e aia. Vor simţi fraierii pe propria piele!"

Suspiciunea instalării unei dictaturi sub pretextul combaterii pandemiei circulă insistent în mediul on-line şi, întradevăr, nu poate fi demontată, cât timp ameninţarea infectării nu va fi trecut, astfel ca restricţiile drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti să rămână fără justificare.

Comentatori ai altor articole publicate de BURSA susţin scenariul conform căruia "Oculta a lansat pandemia ca să instaureze sclavagismul mondial", sau că acesta ar fi fiind un război dus cu arme biologice, între Suveranişti şi Globalişti.

Câteva materiale ample, sub formă de text şi/sau video de pe reţelele de socializare argumentează că, de fapt, pandemia de coronavirus nu este nimic neobişnuit, ba chiar că morţii generaţi de infecţie nu există nici măcar în Italia.

O poziţie specială au adoptat o parte a locuitorilor din cartierul bucureştean Ferentari (care, între ei, îşi spun ţigani) şi care declară că, având SIDA şi hepatită, nu au de ce să se teamă de coronavirus; în schimb, se plâng că li s-au terminat drogurile.

Indisciplina reclamă constrângerile şi justifică armata de pe străzi.

Fotografiile pe care le-am văzut înfăţişează şi soldaţi cu arma în bandulieră; din câte ştiu, poziţia armei este dictată prin ordin, iar arma în bandulieră exprimă ameninţarea atacului.

Tot aşa şi cu dictatura.

Cu armata pe străzi, trăim o altfel de nesiguranţă, dar, deocamdată, trăim, deşi nu ştim sigur că nu am fi trăit oricum, chiar şi fără ea pe străzi.

Comentariile de pe pagina Facebook a ziarului BURSA:

"Nu e necesară armata cu mitraliere afişate la vedere, pe străzi."

"Nerespectarea legii e în ADN-ul uman, nu numai la români. ADN+ignoranţă= obligat-forţat cu armata. Dacă mai punem şi dezastrul din sănătate, incapacitatea şi lipsurile materiale.... nu, mai departe nici nu vreau să mă gândesc".

"Da, dar noaptea...pentru că s-au întors "ciorditorii" de prin ţări străine!"😂

"Pentru câtă indisciplină există e necesar de prezenţa armatei, măcar de frică".

"Păcat că nu mai avem destulă armată. E necesară şi în mediul rural."

"Nu este nevoie de arme, blindate, veste antiglonţ pe stradă? Se luptă cumva cu cineva??? Şi aşa cred că este deja prea multă miliţie, poliţie, securitate, jandarmi pe stradă."

"Da, pentru siguranţa noastră!"

"Da, noaptea!"

"Sper să rămână un obicei ca noaptea, să patruleze şi să apere lumea de cei "întorşi" şi puşi pe furat şi altele..."

"LA CÂŢI INCONŞTIENŢI SUNT PE STRĂZI , SUNT DEACORD !!!"

"Armata are în stradă echipamentul din dotare, oricând poate fi o situaţie specială. Italia are pe străzi, şi nu acum, fel de fel de unităţi înarmate. Cine a fost în Italia poate să confirme. Credeţi că prezenţa armatei deranjează sau indivizii fără pic de respect pe care îi vedem zilnic? Aceiaşi oameni care acum zic că nu e bine cu armata în stradă, aceiaşi vor lăuda prezenţa lor când "hoardele migratoare" vor ieşi la ciordit. Eu vă soloicit să înţelegeţi că nu prezenţa puştii pe stradă e problema în aceste zile, ci ceea ce vedem că nu se respectă şi ne fac rău. Bag de seamă că nu ne revoltăm la astea, ci la prezenţa armatei cu puşca. În curând toţi vom vedea utilitatea, sper că aţi intuit un posibil scenariu de mai sus."

"Eu cred că nu trebuia pusă în discuţie problema asta. Dati toţi sentinţe".

"Trebuie înţeles aşa: ARMATA E PE STRĂZI. E explicabil de ce la mitinguri se lasă cu ,,păruială". Pentru că nu toţi ştiu pentru ce sunt acolo şi nici care este rostul cordoanelor de poliţie/jandarmi. Armata putea să fie şi cu submarinele. Ce treabă ai tu dacă eşti un om bine intenţionat?"

"Da, este necesară!"

"Multora se pare că le place dictatura deşi habar nu au ce e aia. Vor simţi fraierii pe propria piele!"

"Se vor face şi recrutări, abia aştept băieţii la armată... da, da şi v-a fi obligatoriu!"

"Chiar nu e necesară".

"Da, dar să şi tragă in cei ce nu respectă restricţiile 😐"

"Da, numai noaptea..."

"Da"

"Trecerea miltarilor la jandarmerie ar rezolva multe lucruri pentru că ar avea putere de lege pentru apărarea ordinei interioare care se ştie că ordinea interioară prin constituţie revine MAI şi structurilor sale . Eu nu zic că armata scoasă pe strşzi este illegal, dar din alt punct de vedere ea bifează la impresie artistică mai mult dacă nu are putere de decizie şi execuţie."

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. Ma surprinde numarul de trolli din tara ;)

    1. Pai daca nu mai au ce sa incaseze si stau acasa pe banii lor macar se distreaza....

    Nici o dictatura nu s-a instalat astfel , asteptand un prilej sofistificat spre a acapara puterea . Si cind in intreaga lume , cu unele variatii , armata se aseaza in sprijinul altor forte de ordine pentru a disciplina pe inconstienti , noi ne gandim ca tocmai la noi se pune la cale abolirea democratiei. Ca sa vezi , in intreaga lume , sau in cea mai mare parte, se pune la cale abandonarea valorilor democratice. O mare prostie , sau o perversa aparare a libertatii , facind o galagie de autobagare in seama

    1. Se vorbește de aplicații pe telefon de instalat "obligatoriu". Plus vaccinare "cu poliția" deși nici măcar nu există vaccin. În timp ce aceiași politicieni care arată cu degetul spre "dictatura" din China vor să implementeze măsuri absolut identice.

      Aveti puțintică răbdare stimabililor, maime, poimâine Make et comp. vor face apologia lui Marx. " Barba mare" are si Make.

      De unde stii tu asta, analfabeto? Maime?

    Nu ma deranjeaza armata si politia in sine cat "Cantarea Romaniei" de la Digi24, pe tema statului autoritar, care ma face sa vars. Atata propaganda nici pe timpul lu Ceausescu n-am vazut. Am inteles trusturi de presa aservite unor puteri si interese straine, influente masonice in promovarea "Marelui plan" dar nici chiar in halul asta. Au ajuns sa urmareasca oamenii care se duc la Dedeman sa-si ia un capac de wc-u ca ala vechi a crapat in plina criza.

    Interesant este ca si "Antena3" face cam acelasi lucru.. probabil din cauza afilierii la CNN.  

    Baietii astia aduna de prin gunoaie... Respectarea regulilor e una, patetismul in accentuarea rolului statului politienesc e un act de toata jena.  

    1. Zilele trecute cand au instaurat zona de carantina pentru suceava o reporterita paranoia in mijlocul campului la granita de judet cred langa militari si politisti era echipata complet combinezon, masca, ochelari , manusi parca era in sectia ati de la suceava si desteptele pamantului de la ora 7 esca si aialalta de la antena ambele erau imbracate In negru cand au anuntat 17 decese, Eu inteleg stare de urgenta si alte nebunii da nici prosti astia cine ii mai crede , daca anunti 100.000 de morti intro zi da mai cred ca in 5 luni o sa murim cu toti da nici asa

      Hop și Bill Gates acum a sărit repede să profite de ocazie pentru promovarea identității digitale. Care chipurile e "un drept". Deja până și afonii tehnici au început cu "ce-i aia RFID?" Bill Gates care s-a recon vertit în mare promotor al vaccinării. Probabil are experiență cu virușii...

      Există filmări cu oameni care s-au dus prin spitale care chipurile erau suprasolicitate de "infectați" conform televiziunilor, unde au găsit că totul era mort (nici o activitate). 

      Cauta pe net un articol din 2018:

      Bill Gates thinks a coming disease could kill 30 million people within 6 months 

      ca nu pot sa pun linkuri 

      La fel si Bursa. Am citat sursa!.

      Aceeasi analfabeta de la 2.2.

      Totul s-a transformat intr-un mare abuz. In timp ce ei amendeaza batrani ca au intarziat 10 min din programul de cumparaturi, oameni care nu au o amarata de hartie la ei( unde o fi infractiunea? amenzi date in baza unor ordonante neconstitutionale) -altii fura de rup. Unde sunt banii de medicamente si echipament? -

      Pai unde sunt banii dupa lemnul taiat?  

      Unde sunt banii din vanatul din padurile noastre? 

      Unde sunt banii din aurul tarii, gazele noastre, marmura noastra, petrolul nostru ?

      Parca ne-a luat D-zeu mintile. Fratilor Desteptarea! 

    Experiența de viață mă determină să spun că am infinit mai mare încredere în polițiști decât în militari.Politistii se confruntă zi de zi cu diverse situații care îi modelează in timp ce militarii capătă așa un orgoliu de casta,se cred buricul pământului și combinat cu consumul frecvent de alcool devin...

    1. Cine-a tras in noi 16-22 ??

      Las ca tot aia vin acuma pe 22.

      Speram sa nu tragă si acum.

    Uitati-va la imaginile cu militari în timpul revoluției si mineriadelor: niște tipi abrutizati, fara discernământ în acțiune, luptând haotic,dezgustatori ce mai!

    1. Masa de manevra. Fi sigur, acestia/ aceia de atunci, dorm linistiti, mănâncă copios, pentru ei normalul si animalul, " sunt a feței două laturi".....

      Revoluția română din 89, a fost furata în același mod, s-a creat un haos și o frica desăvârșită in popor, iar oamenii au picat în genunchi in fata noii stapaniti, să-i salveze.

    Ce sa caute Armata pe străzi?Trupele MAI pentru ce sunt plătite???Armata poate face două lucruri folositoare acum:ridicarea de spitale de campanie în fiecare reședință de județ și mobilizarea tuturor medicilor(și sanitarilor)rezervisti!

    Caz clasic de domino: nu mai stii de unde ai plecat si cum ai ajuns in situatia curenta, care deja maine este depasita si tot asa.

    La fel si cu armata pe strazi: ceea ce ieri ar fi fost anatema intr-o democratie, azi deja este discutabil iar "maine" ar putea fi chiar necesar in cazul in care arestul la domiciliu prelungit duce la revolte si haos social.

    Si toate astea pentru ce? Pentru incercarea de a stavili o pandemie prin metode nesustenabile, care se bazeaza pe speranta, nu certitudinea ca in 2-3 luni vremea mai calda va limita raspandirea virusului sau ca in curand vom avea solutii terapeutice. 

    1. Dar cum altfel?!

      cine a votat in parlament toate aceste faradelegi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb