Sora liderului nord-coreean l-a invitat pe preşedintele sud-coreean în vizită la Phenian

D.I.
Internaţional / 11 februarie 2018

Sora liderului nord-coreean l-a invitat pe preşedintele sud-coreean în vizită la Phenian

Coreea de Nord l-a invitat de preşedintele sud-coreean Moon Jae să viziteze Phenianul "cât de curând posibil", această vizită putându-se transformă în primul summit între cele două ţări din peste un deceniu, informează publicaţia The Guardian.

Invitaţia făcută de Kim Jong Un a fost transmisă de sora sa mai mică, Kim Yo Jong, în timpul discuţiilor şi dejunului pe care Moon le-a găzduit la palatul prezidenţial din Seul.

Kim Yo Jong este prima membră a "dinastiei" conducătoare de la Phenian care merge în Sud de la Războiul Coreean din 1950-1953 şi până în prezent. Kim Yo Jong a fost însoţită de Kim Yong Nam, şeful de stat formal al Coreei de Nord.

Cele două părţi au discutat despre relaţiile inter-coreeene, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap, iar Moon a răspuns la invitaţiei, declarând: "Să facem acest lucru prin crearea condiţiilor necesare în viitor".

Preşedintele sud-coreean Moon a afirmat în trecut că este dispus să meargă la Phenian, dar probabil că Statele Unite se vor opune unei astfel de vizite pentru că Washingtonul foloseşte o politica de aplicare a "presiunii maxime" la adresa regimului nord-coreean.

După masa de prânz, la care cei doi demnitari au servit kimchi şi au băut lichior de soju, a fost anunţat că Moon şi Kim Yong-nam vor participa împreună la meciul de hochei pe gheaţă din Coreea, împreună sâmbătă seara. Cei doi vor înveseli echipa formată din jucători din ambele ţări, prima echipă unificată.

Dar, ca semn că este puţin probabil să renunţe la armele nucleare, liderul nor-coreean Kim Jong-un a decis cu o zi înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice să organizeze o paradă militară masivă, care include camioane purtând rachete balistice intercontinentale - arme care ar putea fi capabile să lovească partea contientală a SUA .

Întâlnirea de sâmbătă dintre cei doi vecini - încă aflaţi în stare de război - este primul din 2007, când premierul Coreei de Nord a vizitat palatul prezidenţial de la Seul. Delegaţia cuprinzând 22 de oficiali din nord a sosit vineri pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

"Probabil că v-a fost greu din cauza vremii reci", a spus Moon când a salutat-o pe Kim Yo-jong, referindu-se la temperaturile polare din timpul ceremoniei de deschidere de vineri.

"A fost bine pentru că dumneavoastră, domnule preşedinte, aţi fost destul de amabili să vă arătaţi interesul", ar fi fost răspunsul Kim Yo-jong, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb