Sorin Grindeanu: Lucrările la terminalul aeroportului din Timişoara sunt finalizate în proporţie de 50%

D.R.
Miscellanea / 22 august 2023

Sorin Grindeanu: Lucrările la terminalul aeroportului din Timişoara sunt finalizate în proporţie de 50%

Lucrările la construcţia noului terminal de Plecări Externe al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" Timişoara sunt finalizate în proporţie de 50%, informează Agerpres.

Sorin Grindeanu a transmis: "Am văzut terminalul de la aeroport. Sunt undeva la 50 la sută. Îşi menţin ritmul de a termina până la sfârşitul anului. Doar că trebuie menţinut acelaşi ritm", conform sursei citate.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului din Timişoara, s-au iniţiat demersurile pentru achiziţia de echipamente, iar până la finalul acestei luni se evaluează ofertele. Se estimează că în 31 august va fi desemnat câştigătorul licitaţiei. Configurarea dotărilor propuse trebuie să asigure serviciile de securitate necesare integrării României în Spaţiul Schengen. Sistemul trebuie să răspundă nevoilor operaţionale privind un volum crescut al pasagerilor tranzitaţi prin aeroportul Timişoara, de până la 3 milioane de pasageri pe an, plafon care este estimat a fi atins după anul 2032, relatează sursa citată.

Sistemul integrat destinat controlului de securitate, transportului bagajelor de cală şi controlului documentelor la trecerea frontierei în terminalul de Plecări Externe trebuie să conţină detectori de explozivi lichizi, urme de explozivi, detectoare de metale, sistem auto check-in de tip drop bag, benzi pentru bagaje, sistem automat de verificare a documentelor de călătorie, mai multe tipuri de scannere, reţea de date şi de conectare în sistemul integrat de coordonare a controlului de securitate prin staţia Inspectoratului Poliţiei de Frontieră. Finanţarea pentru dotări este asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM, iar contractul este estimat la 47.305.250 lei fără TVA, adică aproape 11.500.000 de euro cu TVA, afirmă sursa citată.

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată din 3 surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat, veniturile proprii ale aeroportului, menţionează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb